Memleket Partisi Aydın İl Başkanlığı’nda kongre heyecanı yaşandı. Efeler ilçesindeki Aydın Şoförler Odası Düğün Salonu’nda gerçekleştirilen kongreyi Memleket Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Ali Güven, ilçe başkanları, partililer ve Gelecek Partisi Aydın İl Başkanı Hüsnü Suzan ve yönetim kurulu üyeleri takip etti.

“ÇOCUKLARIMIZ ÖLMESİN, KADINLARIMIZ ŞİDDET GÖRMESİN”

Zeybek gösterisiyle başlayan kongrede İstiklal Marşı okunduktan sonra Memleket Partisi Aydın İl Başkanı Cavit Yenipazarlı, konuşma yaparak partililere seslendi. Kongrenin hayırlı olmasını dileyen İl Başkanı Yenipazarlı, “Bugün, siyasal iktidar mücadelemizin başlangıç noktası. Bundan sonra daha yoğun bir şekilde çalışıp iktidarı ele alıncaya kadar bu mücadeleye devam edeceğiz. Bugün 1 Eylül Dünya Barış Günü. Artık ülkemizde ve dünyamızda istiyoruz ki öyle bir barış olsun ki çocuklarımız ölmesin, kadınlarımız şiddet görmesin, kadın cinayetleri son bulsun. Demokratik, laik Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalsın. Ülkemiz, mülteci kampı olmaktan kurtulsun. Tüm insanlık kardeş olsun.” dedi.

“ARTIK GİDİN, YETTİ ARTIK”

17 Ağustos 1999 tarihinde meydana gelen depremden sonra rahmetli Bülent Ecevit’in iktidar iken Yalova, Kocaeli ve Adapazarı’nda yaptığı mitinglerde kadınların ellerinde pankartlarla ‘7,14 yetmedi daha’ diyerek Ecevit’in gitmesini istediklerini ifade eden Yenipazarlı, “Bugün ülkemiz kuzeyde Artvin’de, Giresun’da, Rize’de seller altında kalarak hayatlarını, evlerini ve hayvanlarını kaybettiler. Bütün yaratılan milli değerlerimiz, kayboldu. Manavgat’ta, Antalya’da, Marmaris’te, Muğla’da yangınlarla nerdeyse ormanlarımızın üçte biri yandı. Canlarımız yandı. İnsanlarımız yandı. Ekonomimiz nerdeyse bu yükü kaldıramayacak duruma geldi. Daha önce Elazığ’da, Van’da büyük depremler yaşadık. Yine binalarımız yıkıldı, insanlarımız öldü. Şimdi aynı soruyu 20 yıldan beri iktidarda olan AKP Hükümeti’ne sesleniyorum. Siz gitmeniz için memleketimizin başına hangi felaketlerin gelmesini bekliyorsunuz. Artık gidin, yetti artık demek istiyorum.” diye konuştu.

İŞTE YENİ YÖNETİM

Yenipazarlı’nın konuşmasının ardından Divan Başkanlığı’na Memleket Partisi Merkez Karar Yönetim Kurulu Üyesi Asuman Ali Güven, divan üyeliğine ise Emrah Şerbetçioğlu, Sibel Işık ve Ünsal Ünal seçildi. Çarşaf listeyle gidilen seçimde mevcut başkan Cavit Yenipazarlı, yeniden başkanlığa seçilerek güven tazeledi. Yenipazarlı başkanlığındaki yönetimde şu isimler yer aldı: “Zerrin Acar, Hüseyin Ay, Erdal Berk, Kazım Mutlu Candaş, Duygu Çiloğlu, Hayriye Dafidan, Fulya Filiz, Gamze Görcelioğlu, Gökhan Gültekin, Hatice Gümüştaş, Mustafa Güneri, Habibe Gürer, Mehmet Ali Işık, Abdullah Kaçar, Ramazan Kamacı, Pembe Koç, Mustafa Özdemir, Suat Soner, İlknur Şentürk, Hasan Toker, Özgür Vural, Mustafa Yılmaz, Cüneyt Yiğit, Rauf Yumuk.”