Aydın İl Milli Eğitim Müdürü Seyfullah Okumuş, Uyum Haftası programına Efeler İlçesindeki Zübeyde Hanım Anaokulu ile Gazipaşa İlkokulunda katılarak öğrencilerin etkinlik ve oyunlarına ortak oldu. Okuldaki ilk günün heyecanını öğretmenleriyle birlikte neşeli anlara çeviren minik öğrencilerin mutluluğu gözlerinden okundu.

ETKİNLİKLERE AĞIRLIK VERİLECEK


1-3 Eylül 2021 tarihleri arasında devam edecek “Uyum Haftası” boyunca okullarda okul öncesi eğitim ve ilkokul 1. Sınıf okula uyum çalışmalarında oyun ve açık hava etkinliklerine ağır verilecek. Yapılacak etkinliklerin türü, içeriği ve süresi ise öğrencilerin ilgi ve gereksinimleri ile gelişimsel düzeyleri doğrultusunda öğretmen ve okul yönetimlerince yapılacak olan planlamaya göre gerçekleştirilecek.

BELİRLİ SAATLERDE GELECEKLER


Uyum haftası kapsamında okullara belirli saatlerde gelecek olan öğrenciler, öğretmenleri ile diyaloglarını geliştirerek okullarına alışmaya başlayacaklar. Uyum eğitiminde, öğrencilerin öğretmenlerinin gözetiminde oyun, drama, sosyal ve sportif etkinlikler yoluyla sınıfını, okulunu, öğrenme ortamını, arkadaşlarını tanıması ve okul kurallarını öğrenmesi sağlanacak.

TEDBİRLER ALINDI


Ayrıca öğrenci ve velilere salgın tedbirleri kapsamında hijyen, fiziki mesafe, maske kullanımı, kişisel temizlik, uyku düzeni, öz bakım sağlıklı beslenme gibi konularda bilgilendirmeler yapılacak. Uyum Haftası, etkinliklerine ev sahipliği yapan okullarda, Milli Eğitim Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınca hazırlanan “Covid-19 Salgınında Okullarda Alınması Gereken Önlemler Rehberi” doğrultusunda belirlenen kriterlere tam anlamıyla uyulduğu ve gerekli tedbirlerin alındığı gözlendi.