Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi'nden İnşaat Mühendisi olarak mezun olan, arkadaşlıklarını nişanla taçlandıran ve evlilik yolunda ilerleyen Fadime Seda Soydan ile Baha Olgun Yolalan çifti Yenişehir İnşaat Mühendislik isimli iş yerlerini hizmete açtı. Müezzin Mehmet Ay tarafından okunan dualar eşliğinde gerçekleştirilen açılışta kurdele kesimini genç çift ile birlikte Esnaf Kooperatifi Başkanı Recep Karataş yaptı. Çevre esnaflar ile çiftin aile ve yakınlarının katıldığı açılışta misafirlere lokma ikram edildi. Yaylalı Mahallesi 4. sokak numara 9'da hizmete giren Yenişehir İnşaat Mühendislik’in taahhüt, anahtar teslimi inşaat, restorasyon, plan-proje, iş sağlığı ve güvenliği, tapu takip ve alım satım işlemleri konusunda hizmet vereceği bilgisi verildi.

KARACASU İÇİN ÇALIŞMAK İSTEDİK”

Kendi memleketinde, kendi memleketinin insanlarına en iyi şekilde hizmet etmek için mezuniyetinin ardından farklı şehirlerde başladığı kariyerine Karacasu’da devam etmek için ilçeye döndüğünü ifade eden Baha Olgun Yolalan, “Eskişehir Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümünden 2019 yılında mezun oldum. Daha sonra Anadolu Üniversitesi Maliye Bölümünü ve Adnan Menderes Üniversitesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümünde Yüksek Lisans eğitimimi tamamladım. Eskişehir Teknik Üniversitesi Yer Bilimleri ve Deprem Mühendisliği alanında akademik çalışmalarım devam ediyor. Okuldan mezun olduktan sonra Karayolları laboratuvarında ve özel bir yapı denetim firmasında çalıştım. Karacasu’ya dönme sebebim pandemi sebebiyle küçük yerlerde yaşamanın daha tercih edilir olması ve kendi memleketimde iş yapma arzusuydu. Özellikle kendi memleketimde kendi memleketimin insanları için hizmet verebilme istediği beni buraya getirdi. Taahhüt, anahtar teslimi inşaat, restorasyon, plan-proje, iş sağlığı ve güvenliği, tapu takip ve alım satım işlemleri konusunda hizmet vereceğiz. İlçemiz tarihi ve doğal güzellikleriyle eşsiz bir yer. Biz de ilçemize değer katmak için bu yola çıktık. Bizleri yalnız bırakmayan herkese teşekkür ederim” dedi.

“GÜZEL ÇALIŞMALARIMIZ OLACAK”

10 yıldır Baha Olgun Yolalan ile arkadaşlıklarının devam ettiğini söyleyen Fadime Seda Olgun, “Ben de Osmangazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü mezunuyum. Mezuniyetimin ardından Anadolu Üniversitesi Emlak ve Emlak Yönetimi bölümünü de tamamladım. Nişanlımla, okul arkadaşlığım iş arkadaşlığına dönüştü. Karacasu çok güzel ve değerli bir ilçe. Karacasu’nun eski adının Yenişehir olduğunu nişanlımdan öğrendim. Hem buna vurgu yapmak hem de yeni bir şehir oluşturacağız anlamında bu adı tercih ettik. Karacasu’da evlerin restorasyonu konusunda da çalışma yapmayı düşünüyoruz. Güzel bir açılış gerçekleştirdik. İlçemize hayırlı olmasını diliyorum” dedi.