Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürü Doç. Dr. Umut Tuncer, Aydın Kültür ve Turizm Derneği Başkanı Fatma Yazıcı ve Didim Turizm Derneği Başkanı Mustafa Şentürk’ün ortaklaşa düzenlediği ‘Aydın'ın Tarihi Yerleri’ni konu alan fotoğraf yarışmasında ilk 3 sırayı alarak dereceye girenler jüri üyeleri tarafından yapılan oylamayla belli oldu.

1000 FOTOĞRAF BAŞVURUSU ALINDI

1 Nisan tarihinde başlayan ve 15 Ağustos tarihinde sona eren yarışmaya Aydın’ın çeşitli yerlerinden amatör fotoğrafçılar tarafından 1000 fotoğraf gönderildi. Gönderilen fotoğraflar önce elenerek sayı 300’e düşürüldü. 300 fotoğraf ise jüri üyeleri tarafından Aydın İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü Konferans Salonu'nda jüri üyeleri İl Kültür ve Turizm Müdürü Umut Tuncer, Adnan Menderes Üniversitesi İletişim Televizyon ve Sinema Bölümü Sinema Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. Onur Tatar, Adnan Menderes Üniversitesi Görsel İletişim ve Tasarım Bölüm Başkanı Doç. Dr. Behiç Alp Aytekin, Demirören Haber Ajansı Aydın Temsilcisi Burhan Ceyhan, Anadolu Ajansı Aydın Temsilcisi Ferdi Uzun, Emekli Genel Cerrahi Uzmanı ve Fotoğraf Sanatçısı Levent Çanakkalelioğlu ve Fotoğraf Sanatçısı Hüseyin Koray’ın katılımıyla oylama yapılarak sayı 20’ye düşürüldü.

DİDİM'DE 5 GÜNLÜK TATİL KAZANACAKLAR

20 fotoğraf içerisinden ilk 3 sırayı alan fotoğraflar ve özel jüri ödülüne layık görülen bir fotoğraf ödül almayı hak kazandı. Dereceye giren fotoğrafları gönderen fotoğrafçılar 2 kişilik 5 günlük tam pansiyon Didim’de 5 yıldızlı otelde tatille ödüllendirilecek. Ödül töreni ise 8 Eylül’de gerçekleştirilecek.