Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Aydın Milletvekili Süleyman Bülbül, 1 Eylül Dünya Barış Günü dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Barış, huzur ve kardeşlik içinde yaşamanın dini, dili, ırkı olmayacağını kaydeden CHP’li Bülbül, bu kutsal Anadolu topraklarının zenginliğinin de bu anlayıştan geldiğini ifade etti.

“NEFRET DİLİNİ MİSYON EDİNMİŞ BİR İKTİDAR İLE KARŞI KARŞIYAYIZ”

“Yüzyıllar boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapmış olan Anadolu’nun her farklılığı zenginlik olarak aldığını kaydeden Milletvekili Bülbül, “Tüm bu zenginlik müthiş bir toplumsal birikim ve çeşitliliğe dönüşmüştür. Ancak tüm bu hafızaya rağmen ülkemiz karanlık ve çetrefilli dönemlerden geçiyor. Bırakın sınırların ötesinde düşman yaratmayı, komşuyu komşuya düşman yapmaya çalışan, ötekileştirmeyi, ayrıştırmayı ve nefret dilini kendisine misyon edinmiş bir iktidar ile karşı karşıyayız.” diye konuştu.

“TOPLUMSAL BARIŞI SAĞLAMANIN YOLU AYRIMCILIĞA KARŞI DURMAK”

“Ülkemiz otoriter, baskıcı ve tehditkar bir anlayışla düşman hukuku uygulanarak yönetiliyor.” diyen CHP’li Bülbül, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Artık öyle bir noktadayız ki “barış” sözcüğü bile suç sayılıyor. Şiddet dilinin esas olduğu böyle bir ortamda toplumsal barışı sağlamak ise imkansızdır. Barışı sağlamanın yolu önce ülkemizde sonra da tüm dünyada hoşgörüsüzlüğe, kutuplaştırma siyasetlerine, ötekileştirmeye ve ayrımcılığa karşı durmakla olacaktır. Bu nedenle, önderimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün “Yurtta sulh cihanda sulh” şiarını bir an bile unutmadan mücadele etmek birincil görevimizdir."