Karacasu ilçe merkezine 10 kilometre uzaklıkta bir kırsal mahalle okulu olan Ataköy İlkokulu öğrencileri, girişimci öğretmeleri sayesinde sınırları aşıp Türkiye ve Azerbaycan’dan öğrenci kardeşleriyle ortak etkinlikler yapıp, öğrenmeden de eğlenceden de uzak kalmadı. Okulun Anasınıfı öğretmeni Aylin Erişken koordinatörlüğünde 11 anasınıfı öğrencisi “Haydi Sen de Bir Masal Anlat" adlı e-Twinning projesine dahil oldu. Türkiye’den Erzurum, Ordu, Sinop, Tokat, Hatay ve İzmir gibi illerden 10 okul ile Azerbaycan'dan 1 okulun yer aldığı ortak projeye Aydın'dan Karacasu Ataköy İlkokulu Anasınıfı da katıldı. Öğrenciler masal yazma, müzikal ve drama etkinlikleri gerçekleştirdi. Alanında uzman isimlerin online katılımıyla etkinlikler renklendirilirken etkinliklere hem izleyici hem de faaliyet geliştirici olarak veliler de dahil edildi. Haydi Sen de Bir Masal Anlat isimli bu projeyi hazırlayan Ataköy İlkokulu Öğretmeni Aylin Erişken ulusal kalite etiketi belgesiyle ödüllendirildi. e-Twinning Kalite Etiketlerinin çok iyi niteliklere sahip e-Twinning projeleri düzenleyen öğretmenlere verildiği ve bu etiketlerin projenin belirli bir ulusal standarda ve Avrupa standardına ulaştığını belirttiği öğrenildi.

EĞLENCELİ ANLAR YAŞANDI


Hedefleri arasında, somut olmayan kültürel miras hakkında gelecek kuşaklara bilgi aktarmak, Anadolu ve dünya edebiyatındaki masalları tanıtmak ve sevdirmek, öğrencilere dinlediği bir masalı yorumlama ve dramatize etme kabiliyeti kazandırmak, öğrencilerin kendini ifade etme ve özgüven becerilerini geliştirmek, öğrencilerin bilgi, birikim ve kültürlerini arttırmak, yaratıcı düşünme becerilerini geliştirmek, eğitim bir bütündür anlayışıyla masal anlatımına aileyi veya aile büyüklerini dahil edebilmenin yer aldığı projenin webinarinin konuklarından biri Ataköy İlkokulu Anasınıfı öğretmeni Aylin Erişken oldu. Öğrencilerin masal anlatımlarıyla dolu dolu geçen webinarda eğlenceli anlar yaşandı.

MASAL YAZIMI, MÜZİKAL VE DRAMA


Haydi sen de bir masal anlat projesini yürüten Okul Öğretmeni Aylin Erişken, okul bahçesinde mesafe kurallarına dikkat ederek tüm öğrencileri masallarla buluşturdu. Haydi Sen de Bir Masal Anlat veli webinarı anneler gününde velilerin katılımıyla gerçekleştirildi. Tüm anasınıfı öğrencilerinin dahil olduğu Haydi Sen de Bir Masal Anlat projesi öğrencilerin aktif katılımlarıyla yürütüldü. Öğrenciler masal yazma, müzikal ve drama karma okul takımlarında etkin bir şekilde katılırken projenin öğrencilere sosyalleşme, özgüven kazandırma, hayal dünyalarını geliştirme gibi konularda katkı sağladığı ifade edildi.