Aydın Ticaret Odası Ağustos ayı Olağan Meclis Toplantısı, AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit başkanlığında AYTO M. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda AYTO Meclis Başkanı Coşkun Cerit tarafından Temmuz ve Ağustos ayı içerisinde gerçekleştirilen çalışmalar ele alındı. Toplantıda konuşan TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve AYTO Başkanı Hakan Ülken, Ağustos ayı içerisinde yerel ve ulusalda yapılan çalışma ve görüşmelere değindi.

TÜKECİLERİN BEKLENTİLERİ DEĞİŞTİ

Aydın Ticaret Odası olarak farklı sektörden komite üyeleri ile fuar çalışmalarına devam ettiklerini dile getiren Ülken, “Pandemi dolayısıyla oldukça uzun bir zamandır fuar organizasyonları gerçekleştirilemiyordu. B2B görüşmelere de olanak sağlayan bu fuara katılım sağlamak sektörde faaliyet gösteren üyelerimizin yenilik ve değişimleri gözlemlemelerini sağlayarak üretim ve pazar arayışlarında daha çağa ayak uyduran bir vizyon ve yaklaşım edinmelerini sağlayacaktır çünkü pandemi ile birlikte birçok sektörün hedef kitlesi olan tüketicilerin beklentileri ve ürünlerin tasarım ve işlevlerinde de değişiklikler gözlendi” dedi.

SEL BÖLGESİNE YARDIM

Üniversitelerin yüz yüze eğitime başlaması için taleplerin Yüksek Öğretim Kurumu’na iletilmesi gibi Aydın ve TOBB nezdinde, yerelde ve ulusalda talep ve sorunları iletmeye devam ettiklerini dile getirdi. AFAD Başkanlığınca sel afetlerinden etkilenen yurttaşlar için düzenlenen insani yardım kampanyası kapsamında belirlenen ayni yardım ihtiyaç listesi doğrultusunda Aydın Valiliği öncülüğünde Aydın ili kurum ve kuruluşları, Aydın İli ve İlçelerindeki Oda ve Borsalarca toplanan ihtiyaç malzemeleriyle doldurulan tırların birkaç gün önce yolcu edildiğini hatırlatan Ülken, AYTO Üyelerine sel ve yakın zamanda gerçekleşen yangın felaketinden etkilenen bölgelere desteklerinden dolayı teşekkür etti. Toplantı sonunda başta Türkiye ve AB tescili Aydın Ticaret Odasınca alınan Aydın incirinin ihracatında yaşanan problemler, rekolte çalışmaları olmak üzere AYTO Meclis üyelerinin sektörlerine ilişkin sorun ve çözüm önerileri ele alındı.