Aydın'ın Kuşadası ilçesinde, Kaymakamı Saadettin Yücel ve Belediye Başkanı Ömer Günel'in Kaymakamlık Makamında protokol üyeleri ve STK temsilcilerinin tebriklerini kabulü ile başlayan kutlamalar Atatürk Anıtı'nda devam etti. Törene Kaymakam Sadettin Yücel ve Belediye Başkanı Ömer Günel'in yanı sıra Cumhuriyet Başsavcısı Cem Koray Eryılmaz, Jandarma Komutanı Yarbay Mustafa Karagöz, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Berksoy, Askerlik Şube Başkan vekili Jandarma Asteğmen Ömer Çağdaş, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar ve öğrenciler katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Atatürk Anıtı'na çelenkler konuldu.

DERECEYE GİREN ÖĞRENCİLER ÖDÜLLENDİRİLDİ


Günün önemi anlamını belirten konuşmayı Askerlik Şubesi Başkan vekili Jandarma Asteğmen Ömer Çağdaş yaptı. Konuşmasında 30 Ağustos'un öneminden bahseden Çağdaş, Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin başlangıcı olduğunu, Türk milletinin geleceğinin belirlendiğini vurguladı. Törende ilçede gerçekleşen sportif faaliyetlerde dereceye giren öğrencilere madalyaları takdim edildi. Şiirlerin okunduğu törende, halk oyunları gösterilerinin gerçekleştirilmesinin ardından tören resmi geçit ile sona erdi.
Atatürk Anıtı'nda düzenlenen törenlerin ardından kutlamalar ilçenin muhtelif yerlerinde devam ederken, akşam da İsmail Cem Dostluk ve Barış Meydanında gerçekleştirilen Volkan Konak konseri ile sona erdi.