Acer, aşı karşıtlığı ile ilgili düşüncesinin nasıl değiştiğini sosyal medya hesabından paylaştı. Hastanede Covid 19 sebebiyle hayatını kaybeden bir kişinin yakınlarının yaşadığı üzüntüye kendi gözleriyle şahit olan ve ölen kişinin aşısız olduğunu öğrenen Acer, bu durumdan oldukça etkilendi. Hiç vakit kaybetmeden bulunduğu hastanede aşısını yaptıran Acer, “Bugün bir abimizi rahatsızlığı dolayısı ile Aydın Atatürk Devlet Hastanesine getirdik. Hastane bahçesinde bir grubun çığlıklar atarak ağladığını görmem üzerine, 40 yaşlarında bir erkeğe durumun ne olduğunu sordum. 42 yaşındaki eşini covit-19 virüs belasıyla kaybettiğini söylemesi, tarafımda derin bir acı bıraktı. Yaşadığım duyguyu inanın kelimelere dökemiyorum. Hastane içi ve dışı çok yoğundu ve insanı üzecek görüntüler vardı” dedi.

“KORUNUYORUM DEMEYİN AŞI OLUN”


Virüsün hızla yayıldığı vaka sayısının çok olduğunu gördüğünü ifade eden Acer’in paylaşımı, “Acil doktorları dahil hastane içerisinde bulunmamızı istemedi, kendi sağlığımız açısından. Rahmetlinin aşısız olduğunu öğrendim. Her ne kadar şahsım küçük bir ilçede yaşayıp pek bir şey göremesek de, büyükşehirlerin vaka yönünden içler acısı hali, hem üzüntü hem de tarafımda korku yarattı. Aşı olmama yönünde iken gördüğüm manzara karşısında o anda aşı olmaya karar verdim ve ilk doz aşımı oldum. Benim gibi aşı karşıtları için şunu diyebilirim ki, ben korunuyorum demeyin, ilk fırsatta aşınızı olun” ifadeleriyle sona erdi.

SES GAZETESİNE ANLATTI


Aşı karşıtlığından nasıl vazgeçtiğini sosyal medya paylaşımından sonra Ses Gazetesine anlatan Acer, "Aşı karşıtı olmamın en büyük sebebi Karacasu'da vakanı az oluşu ve vücuduma ne olduğunu bilmediğim bir aşıyı yaptırmak istemiyordum. Ancak Aydın'da vakaları görünce, 42 yaşında bir kadının ölümüne şahit olunca hemen acilin karşısında bulunan aşı odasına gittim ve 10 dakikada içinde randevu oluşturarak ilk dozumu oldum. Herkes aşı olsun. Bu koronavirüs bir an önce son bulsun" dedi.
İMZA : ÖZGÜR DEDEOLUK