Söke ilçesine bağlı Doğanbey Mahallesi'nde geçtiğimiz yıl kadınlara yönelik Ağ Örme Eğitimi Kursu düzenlendi.
Aydın İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, Söke İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü, Söke İş-Kur Müdürlüğü ve Söke Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü iş birliğinde özel politikalar kapsamında
istihdam garantisiz düzenlenen kurs, Doğanbey Mahallesinde 9 Mart 2020 tarihinde başladı. Balık Ağı Örme Kursu’na katılım sağlayan kadınlara genel sağlık sigortasının yanı sıra cep harçlığı olarak da günlük 30’ar lira yevmiye ödendi. Pandemi sebebiyle ara verilen eğitimlere geçen yıl 15 Haziran’dan itibaren devam edilirken 2 grup halinde düzenlenen kurslar geçen sene Ağustos ayında sona erdi.

AİLE EKONOMİSİNE KATKI


İl Tarım ve Orman Müdürlüğü öncülüğünde gerçekleştirilen ve 150 saat süren kurs bitiminde başarılı olarak sertifikalarını alan kadın kursiyere yetkililer tarafından ziyarette bulunuldu. Sertifikalarını alan kursiyer kadınların ağ örme çalışmalarını yürütmek ve kazanç sağlamak amacıyla köylerinde, balık ağı örme atölyesi kurmaları yetkilileri memnun etti. Kurulan atölyede düzenli ve sürekli olarak sipariş alınarak ağ örüldüğü ve böylece aile ve ülke ekonomisine katkı sağlandığı görüldü.