Geçtiğimiz aylarda Didim İlçe Gençlik ve Spor Müdürlüğü bahçesine kurulan portatif yüzme sayesinde ücretsiz olarak Didimli çocuklara yüzme kursları verilmeye başlandı. Aydın Gençlik ve Spor İl Müdürü Cenap Fillikçioğlu, Didim’e yaptığı ziyarette İlçe müdürlüğünü ziyaret edip, yüzme kursundaki çocuklarla buluştu. Fillikçioğlu’na Didim İlçe Müdürü Ufuk Kurucu eşlik etti.

“200 ÇOCUĞUMUZ KURSLARDA EĞİTİM ALIYOR”


Daha sonra Didimli basın mensuplarına bilgiler veren İl Müdürü Fillikçioğlu, “Gençlik ve Spor Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun öncülüğünde 7’den 77’ye herkes yüzme öğreniyor projesi kapsamında bu yıl ilimize iki adet portatif yüzme havuzu kazandırıldı. Biri Efeler’de diğeri de Didim’de kuruldu. Burada 4 yaşında itibaren çocuklarımıza antrenörler eşliğinde yüzme kursları veriliyor. Ücretsiz kurslara Didim’de 200 çocuğumuz başvurdu. Bu anlamda sayın Bakanımızın talimatı neticesinde 3 tarafı denizlerle çevrili ülkemizde her yaştan herkesin yüzme öğrenmesi noktasında çalışmalar başlatıldı.” dedi.

DİDİM’E YAPILACAK YATIRIMLARI ANLATTI


Fillikçioğlu Didim özelindeki yatırımlara da değinerek, “Önümüzdeki günlerde Aydın il genelindeki yatırımlar anlamında Didim’e yarı olimpik kapalı bir yüzme havuzu kazandırılacak. Bunun yanı sıra ekospor projesi hayata geçirilecek. Didim Şehir Stadı’nda çalışmalar başlayacak. Soyunma odalarının ihalesine çıkıldı. Bunun yanı sıra halı sahalar yapılacak. Didim’e ayrıca tip projelerinin en büyüğü olan ve içerisinde birçok aktivitenin yapılacağı bir Kültür Merkezi kazandırılacak.” dedi.