AYSO 2018-2022 Dönemi Ağustos ayı, 39 Sayılı Meclis Toplantısı Meclis Başkanı Gökhan Maraş’ın başkanlığında, Meclis üyeleri, Komite üyeleri katılımlarıyla pandemi koşullarına uygun olarak Örsdemir Balkan toplantı salonunda gerçekleştirildi.

AŞILARI YAPTIRMALIYIZ


Toplantının açılış konuşmasını yapan Meclis Başkanı Gökhan Maraş, ‘’Haziran ayında başlayan normalleşme süreci ile normal yaşantımıza dönmüş durumdayız. Normalleşme sürecinin ilk şartı aşılanmaktan geçiyor. Unutmayalım ki; aşı olmak toplumsal bir sorumluluktur. Bu yüzden sosyal mesafe kurallarına uyup aşılarımızı yaptırmalıyız. Aşı olma konusunda çevremizi teşvik etmeliyiz. Aşı konusunda üstümüze düşeni yaparsak bu hastalığı yeneceğimiz kesin. Bu konu da sizlerin de işyerlerinizde gerekli hassasiyeti gösterdiğinize inanıyor ve sağlıklı günler diliyorum’’ dedi.

KISITLAMALARDA SANAYİCİLERİMİZ ÜRETİME DEVAM ETTİ


Covid-19 salgını ile geçen dönem hakkında değerlendirmelerde bulunan AYSO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Yunus Şahin, pandemi sürecinde sektörel olarak birçok sorun yaşandığını belirterek şunları söyledi: “Uzun bir dönemden sonra tekrar sağlık içinde bir aradayız. Umarım devam eden Covid sürecinde bu salgını aşı desteği ile en kısa sürede yok ederiz. Covid-19 salgını sürecinde sizlerin de bildiği gibi kısıtlamalarda sanayicilerimiz muafiyet alarak faaliyetlerine devam ettiler. Bu dönemde üyelerimizin mağdur olmamaları için gerekli izin evrakları konusunda sürekli bilgilendirmeler yaparak, kontrol sağladık. Efeler ve diğer ilçe kaymakamlıkları ile görüşüp sıkıntılı konuların giderilmesini sağladık. Pandemi sürecinde sektörel olarak birçok sorun yaşadık. Bize ilettiğiniz tüm sorunları, TOBB bünyesinde Bakanların da katıldığı toplantılarda, yerel sorunları da il genelinde yapılan toplantılarda dile getirdik. Çözüm önerileri sunduk.‘’

ODANIN GELİRİ 2.2 MİLYON LİRAYA YÜKSELDİ


Odanın 2021 Ağustos ayı itibariyle, oda mizanı, gelir-gider durumu ve nakit durumu hakkında bilgi veren Şahin, ‘’Sizlerin ve değerli üyelerimizin hassasiyeti sebebiyle 2020’de verimli bir aidat dönemi geçirdik. 2021 de de aynı şekilde devam ediyoruz. 2021 için 2 milyon olan gelir bütçemizi 2.2 milyon olarak gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu gelişmeler ile Odamız yeni hizmet binası proje hazırlık çalışmalarına başladık. Gelişmeleri ve sonuçlanan proje çalışmaları hakkında Eylül ayı meclisinde sizlere tekrar bilgi vereceğiz’’ diye konuştu.
Toplantı sonunda meclis ve komite üyelerinin sektörel bazda sorunları dinlenerek, Aydın ekonomisi, ekonomik ve güncel konular gibi birçok konu ele alındı.