Didim Ticaret Odası Aytaç Nurullah Kocabıyık Kültür Merkezinde yapılan kongreye DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen, Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker ve yönetim kurulu üyeleri, Muğla İl Başkanı Tolga Keskin ve yönetim kurulu üyeleri, Nazilli İlçe Başkanı Mehmet Yaşar Öztekin ve yönetim kurulu üyeleri, Didim Ticaret Odası Başkanı Hilmi Erbaş,
Didim Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Şerif Erul, İYİ Parti İlçe Başkanı Vefa Berk Tezsezener, Saadet Partisi İlçe Başkanı Mehmet Peçen, Didim Kent Konseyi Başkanı Osman Ayyıldız, CHP İlçe Başkan Vekili Özge Ergünaç Turan, Didim Alevi Bektaşi Kültür Merkezi ve Cemevi Derneği Başkanı Hüseyin İlhan ve delegeler katıldı.
İstiklal Marşı’nın okunması ve saygı duruşunun ardından başlayan kongrenin divan başkanlığını Muğla İl başkanı Tolga Keskin yaptı. Kongrede ilk konuşan DEVA Partisi Didim İlçe Başkanı Hüseyin Anıl Genç, 1,5 yıl önce kurulan partilerinin ülkeye liyakat ve ehliyet getirmeyi amaçladığını kaydederek, “Ülkemizi ve Didim’i geliştirmek için yola çıktık. Bizler Didim’de projelerimizi hayata geçirmek için alanlarda olacağız. İlçe teşkilatlarını temsil makamından çıkarıp sadece seçim zamanlarında alanlarda değil her zaman projelerimizle hakla iç içe olacağız. Nasıl bir Didim istiyorsak onun için çalışacağız.” dedi.

HUKUK VE ADALET VURGUSU


DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker ise konuşmasında Nazilli’nin ardından ikinci kongrelerini Didim’de yaptıklarını ifade ederek Didim’in son yıllarda artan nüfusu ve gelişimine dikkat çekti. DEVA Partisi kadrolarının liyakat sahibi kişilerden oluştuğunu kaydederek, “Sadece eleştiren değil çözüm önerisi sunan bir partiyiz. İktidarımızda hukuk ve adaleti sağlayacağız.” dedi.
DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise Türkiye’de farklılıkların ülkenin zenginliği olgusuna vurgu yaparak Aydın özelinde ise tarihten bugüne Aydın’ın özelliklerine ve çeşitliliğine değindi. Ekmen ülke gündemiyle ilgili de göçmen politikası konusunda parti olarak bakış açılarını anlattı.
Konuşmaların ardından ilçe yönetiminin yönetim ve denetim kurulu raporları okunup ibra edildi. Tek liste ile yapılan seçimlerde Kurucu İlçe Başkanı Hüseyin Anıl Genç, yeniden başkan seçilirken yönetimde şu isimler yer aldı; “Erdal Gürel, Muhammet Garip, Tolga Ülker, Özalp Bozdağ, Burak Turan, İsmail Efeyurtlu, Hüsamettin Kılıçaslan, Orçun Tütüncü, Emre Şahin, Adnan Özdemir, Nuran Aslan, Öznur Kale, Murat Karaca ve Selin Bekar.”