Efeler diyarı Aydın’ın düşman işgalinden kurtuluşu bu yıl da coşku ve sevinç içerisinde kutlanacak. İki defa işgal edilen ve iki defa düşman işgalinde kurtarılan tek şehir olan Aydın, bu zaferi elde ederken Efeleri, kadını, erkeği, genci ve yaşlıysa destansı bir mücadele örneği sergiledi.

GENÇ EFELERİN GEÇMİŞLE KURDUKLARI BAĞ GÜÇLENDİRİLECEK


Aydın Büyükşehir Belediyesi de gençlerin duygularını şiir ve resimle ifade etmelerini sağlayacak “7 Eylül Aydın’ın Kurtuluşu” temalı bir yarışma düzenliyor. Aydın içerisindeki okullarda öğrenim gören tüm ilk ve ortaokul öğrencilerine yönelik olarak düzenlenen serbest teknikle hazırlanan eserlerin katılacağı resim ve şiir yarışması ile genç efelerin geçmişle kurdukları bağ güçlendirilerek, yaratıcılıklarını ortaya çıkaracak ve bu destansı zafer bir kez daha kültür, sanat ve edebiyat ile taçlanacak.

BAŞKAN ÇERÇİOĞLU’NDAN ÖĞRENCİLERE DAVET


7 Eylül’ün bağımsızlık ve özgürlük anlamına gelen kurtuluşun ilk günü olduğuna dikkat çeken Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, şiir ve resim yarışması ile gençler günün anlamına değer katacak eserler geleceğine emin olduğunu belirtti. Başkan Çerçioğlu Aydın’daki tüm ilk ve ortaokul öğrencilerini yarışmaya katılmaya davet etti.
Yarışma için başvurular, 3 Eylül 2021 Cuma günü mesai bitimine kadar, eserlerin elden teslimi ya da posta yoluyla, Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı’na yapılacak.
Yarışma ile ilgili detaylı bilgiye, 444 40 09 / Dâhili: 1212 -1205 numaralı hatlardan ve https:// aydin.bel.tr/detail/9783/tc-aydin-buyuksehir-belediyesi-7-eylul-aydin-in-kurtulusu-konulu-resim-ve-siir-yarismasi-sartnamesi-2021 linkinden kolaylıkla ulaşılabiliyor.