Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Nazilli’de 1’inci olağan kongresini Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen’in katılımıyla, Mehmet Yüzügüler Kültür Merkezi Nikah Salonunda gerçekleştirdi. Kongreye Genel Başkan Ekmen’in yanı sıra DEVA Partisi İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker, DEVA Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Meltem Gürler, diğer il başkanları, İYİ Parti İlçe Başkanı Cihat Öztürk, CHP İlçe Başkanı Serdar Alptekin, oda başkanları ve STK temsilcileri katıldı.
Koronavirüs tedbirleri kapsamında maske, sosyal mesafe kuralına uyularak gerçekleştirilen kongre, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlarken, konuşmalarla devam etti. Partinin Genel Başkanı Ali Babacan'ın kongreye ait mesajı okundu. Divan kurulu üyelerinin seçiminin ardından seçimler gerçekleşti. Yapılan seçimde kurucu ilçe başkanı Mehmet Yaşar Öztekin, tek liste ile yeniden başkan seçildi.

AYDIN’IN HAK ETTİĞİ YER BURASI DEĞİL”


Nazilli’nin önemli bir yer olduğunu dile getiren DEVA Partisi Aydın İl Başkanı Hakan Çağlar Erürker, “Nazilli sıradan bir yer değildir. 1’inci Dünya Savaşı yenilgisiyle vatanımız işgale uğrarken Nazilli’de direnişin ilk kongrelerinden biri yapılmıştır. Nazilli, Isparta, Muğla ve Denizli’ye uzanan milli mücadelenin merkezi olmuştur. Nazilli susmamış, durmamış direnmiştir. Nerede bir vatan mücadelesi varsa Nazillililer oradadır. Bir dönem Sümerbank Basma Fabrikamız vardı. 19 bin işçiye ekmek veriyordu. Türkiye’de ilk sanayi atılımının yapıldığı yer. Ekonomi, tarım ve sporda Türkiye’nin önde gelen şehirlerindendi. O yapıları koruyamadık ve yerine yenilerini koyamadık. Aydın’daki gelişme tarım, tarıma dayalı sanayi ve turizmle olacaktır. Ama bizim siyasetçilerimiz ne yaptı? 2004 yılında Aydın’da kişi başına düşen milli gelir 4 bin 839 dolar Türkiye’de 25’inci sıradayız, 2018 yılında ise 6 bin 800 dolardayız ancak 40’ıncı sırada. Aydın’ın hak ettiği yer burası değil. Siyaset yapanların üzerine düşünmesi gereken bir konudur. Sorunlara çözüm üretilmiyor, vatandaşlar kutuplaştırılıyor, gençlerimiz yurt dışına kaçmaya çalışıyor. Gençlerimizi kaybediyoruz. Ülkemiz göçmen ve sığınmacı havuzuna dönüştürülürken kendi gençlerimize sahip çıkamıyoruz. Burada çözüm sunan politikalar üreten Deva Partisi program ve kadro hareketi” dedi.

“YETER SÖZ MİLLETİNDİR”


“Tohumu toprağa ektik çınar olacağız” diyen DEVA Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Emin Ekmen ise, “Aydınlıların tek partili hayata son verdiği gibi bir kez daha ayağa kalkması gerektiği bir dönem yaşıyoruz. 20 yıllık bir iktidar döneminden sonra CHP’nin tek partili döneminin 20 kat fazlasını bize yaşatan bir iktidara karşı Aydınlılar, ‘Yeter söz milletindir’ diyecektir. Çocuklarımıza yaşanabilir bir Türkiye bırakmak istiyoruz. Tüm Türkiye bin 200 odalı külliyeye baksın istemiyoruz. Popülizme bizde yer yok. Henüz 18 aylık bir partiyiz. Çiftçinin merkezi olan bir şehirdeyiz. Tohum olarak toprağa ekildik. Uzun yıllar hizmet veren koca bir çınara dönüşecek. Bu teşkilatlarımızın çalışmasıyla olacak” ifadelerini kullandı.
DEVA Partisi Nazilli İlçe Yönetimi, Duygu Sözer, Ramazan Kırca, Ozan Üstün, Hasan Görmez, Asef Eralp, Serkan Efe, Nuri Güler, Olcay Saruhan, Halil Özdel, Esra Ar, Hikmet Görgülü, Fatih Özcan, Fernuse Aygün, Sedat Kaya’dan oluştu.