Türkiye Triatlon Federasyonu, Eğirdir Kaymakamlığı ve Eğirdir Belediyesi iş birliği ile bu yıl 18'incisi düzenlenen Eğirdir Oral B Triatlonu Türkiye Kupası Final Yarışları ve 30 Ağustos Zafer Bayramı Aquatlon Şenliği sona erdi.
Bu yıl 18’incisi düzenlenen Eğirdir Triatlonu’na yaklaşık 600 sporcu katıldı. Türkiye’nin çeşitli yerlerinden gelen sporcular, yüzme, bisiklet ve koşu kategorilerinde parkurlarını tamamladı. Türkiye’nin en dayanıklı sporcularının buluştuğu yarışmalarda Nazilli Belediyesporlu Gonca Gün ve Zeki Mert Gün de boy gösterdi.

DERECEYLE DÖNDÜLER


1500 metre yüzme, 40 kilometre bisiklet sürme ve 10 kilometre koşu mesafeleriyle heyecanın doruğa çıktığı parkurlarda sahne alan Gonca Gün, yaş grubu kadınlar kategorisinde 36 kişinin katıldığı yarışı 2 saat 55 dakika 20 saniyede tamamlayarak 6’ncı olma başarısı gösterdi.
Sporcu Zeki Mert Gün ise yaş grubu erkekler kategorisinde 172 kişinin katıldığı yarışı 2 saat 53 dakika 54 saniyede tamamlayarak 21’inci oldu.
Yarışmaların ardından açıklamalarda bulunan başarılı sporcular, “Bu zorlu müsabakada Triatlon Takımı’mıza destek veren başta Belediye Başkanı’mız Sayın Kürşat Engin Özcan'a, Belediye Başkan Yardımcı’mız Sayın Kadir Mutlu'ya ve Hasan Aygün Hoca’mıza şükranlarımızı sunuyoruz” ifadelerine yer verdi.