Çine'nin Doğanyurt mahallesinde yaşayan Celal ve Keziban Akay çiftinin işitme engelli dünyaya gelen kızları Aysun Akay, atletizmdeki başarılarıyla Aydın'ın gururu olmaya devam ediyor. 2012 yılında Polonya'da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda 100 metre, 200 metre ve 400 metrelik koşularda Avrupa Şampiyonu olan Aysun Akay, bir süre ara verdiği spor yaşantısına Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü'nün ısrarları sonucu geri dönmüş ve 2016’da Antalya'da yapılan Türkiye Şampiyonası'nda 100 metreyi 13.15 saniyede, 200 metreyi ise 28 saniyede koşarak iki altın madalya kazanmıştı. Spor yaşamına sayısız madalya sığdıran Aysun, 2018'de Belarus'ta yapılan Avrupa Salon Atletizm Şampiyonası'nda birinci oldu.

GURURU YAŞATTI


Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu Antrenörlük Bölümü'nde eğitimine devam eden Aysun Akan, 23-28 Ağustos tarihleri arasında Polanya'nın Lublin kentinde organize edilen İşitme Engelliler Dünya Atletizm Şampiyonası’nda Türkiye’yi temsil etti. 100 metre branşında yarışan sporcumuz Aysun Akay Dünya 2’ncisi oldu. Gümüş madalyanın sahibi olan Aysun Akay, elde ettiği başarıyla Türkiye'nin ve Aydın'ın gururu oldu.

YANIMIZDA OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER


Dünya ikincisi Aysun Akay’ın antrenörü Saim Korkmaz, “23-28 Ağustos tarihleri arasında Polanya'nın Lublin kentinde organize edilen İşitme Engelliler Dünya Atletizm Şampiyonasında 100 metre branşında yarışan sporcumuz Aysun Akay Dünya 2.’si olmuştur. Bizlere bu başarıda destek veren İşitme Engelliler Federasyonuna kafile başkanımıza, koordinatörümüze, Aydın Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğümüze, İncirliova Belediye Başkanımıza, kulübümüze, yanımızda olan olmayan emeği geçen tüm hocalarımıza dostlarımıza sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” ifadelerini kullandı.