16 yaşında profesyonel olarak şarkı söylemeye başlayan ve 40 yılı aşkın bir sahne kariyeri olan Senem Dikici, dünyaca tanınan kariyerinde 6 albüme ve bin 500’den fazla konseri kapsayan ulusal ve uluslar arası turneye imza attı. Türkiye’de de büyük bir hayran kitlesi olan Dikici, Türkiye’de de Akbank Caz festivalinin yanı sıra pek çok festivalde sahne aldı. Sesini bir enstrüman gibi kullanabilen büyülü ses Senem Diyici, Avrupa’dan Amerika’ya kadar yılda 60’a yakın konser verirken tüm bu kariyerine paralel olarak çok erken yaşlarda pedagojik faaliyetlerde de bulunup, çocuklara yönelik çok sayıda atölye ve master sınıfı düzenledi. Afrodisias Kültür ve Sanat Derneği Başkanı Gülsen Cengiz’le uzun yıllara dayanan bir dostluğu bulunan Senem Diyici, Cengiz’in daveti üzerine Karacasu’ya geldi. İlçede Afrodisias’ı gezen Diyici, çömlek atölyelerinde tezgaha girdi. İlçeye özgü kırmızı topraktan Udu isimli enstürmanı yapan Diyici, aynı zamanda şarkı söylemeyi ihmal etmedi. Efem isimli şarkıyı çömlek yaparken seslendiren Diyici kendine hayran bıraktı.

“BURADA BAMBAŞKA BİR TÜRKİYE İLE TANIŞTIK”


Fransız eşi Serge Mariani ile Karacasu’ya gelen Diyici, ilçenin çok farklı bir atmosferi olduğunu söylerken, “İlk defa geldim. İyi ki geldim. Gülsen Cengiz’le uzun yıllara dayanan bir arkadaşlığımız var. Çok güzel buldum. Eski yapılar çok yenilerle karışmamış olsaydı bambaşka bir yer olurdu burası. Afrodisias müthiş bir yer. Çömlek atölyesinde Afrikalıların Udu, Hindistanlıların ghatam dediği bir müzik aletini topraktan yaptık. Ali Bardak çok yardımcı oldu. Vurmalı bir çalgı. Yuvarlak ağzı açık. İki taraftan vurunca farklı frekansları yakalayıp güzel bir ses çıkıyor. Umarım burada bir festival yaparız. Bu kadar eski sanırım 200 yıllık bir yer burası. Böyle bir alanda bu sohbeti yaptığım için size çok teşekkür ederim” dedi.
Serge Mariani ise, “İlk defa bu ülkenin içsel hayatına girmiş durumdayım. Sadece İstanbul ve İzmir’i biliyordum. İnsanlar çok sıcak, samimi ve derin. Tanımadığım bir Türkiye yüzüyle karşılaştım” dedi.

“AFRODİSİAS DERNEĞİ FAALİYETLERİNİ ARTTIRACAK”


Aralarında iş adamları, mali müşavirler, bağımsız denetçiler, daire başkanları, siyasetçiler, Cumhurbaşkanı baş danışmaları olmak üzere 34 üyesi bulunan Afrodisias Derneğinin ilk genel kurulunu 2018 yılında yaptığını hatırlatan Başkan Gülsen Cengiz, “Faaliyetlerimizi arttırıyoruz. Karacasu, Nazilli ve Aydın için çok sayıda proje hazırlıklarımız var. Karacasu’dan 10 başarılı kadın öyküsünü merkeze alan bir projemiz var. Ünlü yazarlar Karacasu’ya gelecek. Bu projeyi Karacasu’da yapmak istiyoruz. Aydın'a da genişletebiliriz. Çalışmalarımız hakkında zaman zaman bilgilendirme faaliyetlerinde bulunacağız. Arkadaşım Senem Diyici dünyaca ünlü bir sanatçı. Kendisini Karacasu’ya davet ettim. Güzel bir etkinlik oldu. Kendisine çok teşekkür ederim” dedi.