Bölgesel Amatör Lig’de (BAL) şampiyonluk mücadelesi vermeye hazırlanan Aydın temsilcisi Yıldızspor, yeni sezon öncesi önemli bir anlaşmaya imza attı. Mavi beyazlı kulüp, kendisi gibi Efeler temsilcisi olan ve Aydın Süper Amatör Lig’de mücadele edecek olan Kızılcaköyspor ile protokol anlaşması yaptı. Efeler’deki Yıldızspor kulüp binasında yapılan anlaşmaya Yıldızspor Başkanı Kaya Özcan, Sportif Direktör Göksel Özdemir, Kızılcaköyspor Başkanı Ertunç Doğrul, Kulüp Yöneticisi Mehmet Erdem, Antrenör Serkan Bilen, Kızılcaköy Mahalle Muhtarı Ali Aşkıntaş katıldı. Aydın spor camiasına hayırlı olması temennisinde bulunan kulüp başkanları hazırlanan protokolü imzalayarak pilot takım çalışmasını onayladı. Protokol kapsamında, Yıldızspor’un pilot takımı Kızılcaköyspor oldu. Protokol kapsamında Yıldızspor, gelişime açık olan ve BAL takımında yeterli süre alamayan oyuncularını maç tecrübelerinin artması ve gelişimlerini tamamlamaları için geri alma şartı ile Kızılcaköyspor’a gönderecek.
Bu anlaşmanın Aydın futbolu adına hayırlı olmasını dileyen Yıldızspor Başkanı Kaya Özcan, “Çok geniş oyuncu potansiyeli olan kulübüz. Bizim artık lokomotif görevini yürütürken, yanımızda hem oyuncularımıza şans verebilecek hem bunların maç kabiliyetini arttıracak bizimle aynı düşüncede olan destek kulüplere ihtiyacımız var. Dolayısıyla Kızılcaköyspor’un bizimle aynı düşüncede olan bir yönetimi ve iyi de bir teknik kadrosu var. Birlikte aynı yolda yürüyebileceğimizi ve düşüncelerimizin aynı paralelde olduğunu gördük. Bundan sonra oyuncularımızın gelişimini Kızılcaköyspor’da tamamlayacağız. Oyuncularımızın gelişimi anlamında kulübümüze çok büyük katkılarının olacağını düşündüğümüz pilot takımı çalışmalarına başladık. Aydın futboluna hayırlı olsun” dedi.

YILDIZSPOR’A OYUNCU HAZIRLAYACAĞIZ


Protokolün her iki kulüp için hayırlar getirmesini dileyen Kızılcaköyspor Başkanı Ertunç Doğrul, “Daha önce pilot takım anlaşmasını Kaya başkanımızla görüşmüştük. İlk defa ciddi adımlar attık. Bizim amacımız Yıldızspor kulübüne üst düzey oyuncu hazırlamak. Bizim birinci görevimiz budur. Bu işi seve seve yapacağız. Burada en büyük etkenimiz de Serkan Bilen hocamızdır. Çünkü hocamız ve ekibine çok güveniyoruz. Yıldızspor’dan gelecek oyunculara çok şeyler katacağına inanıyoruz. İnşallah başarılı oluruz ve Aydın sporuna bilinçli ve kaliteli genç sporcular kazandırırız” diye konuştu.

BİR YIL SONRA FARKLI ŞEYLER KONUŞACAĞIZ


Aydın’da bu pilot takım çalışmasının çok ses getireceğinin altını çizen Kızılcaköyspor Antrenörü Serkan Bilen, “Çünkü şöyle ki; bizim ara oyuncular dediğimiz BAL’da yedek kalan, forma şansı bulamayan, Süper Amatör Lig’in üzerinde ve lige renk katacak oyunculara maç oynattırdığımız ve iyi antrene ettiğimizde fiziksel ve zihinsel olarak bu oyuncuların üst liglere iyi hazırlanacağına inanıyoruz. Bu protokol anlaşması inşallah uzun yıllar devam edecek. Yetiştiricilik anlamında Aydın futboluna uzun yıllardır hizmet eden Yıldızspor’umuza pilot takım çalışmasıyla BAL’a ve üst liglere daha iyi, daha enerjik, daha kaliteli ve daha hazır oyuncular yetiştireceğimizi düşünüyorum. Her zaman olduğu gibi Süper Amatör Lig’de de renk getireceğiz. Bu hafta kadromuzu hazırlayıp, önümüzdeki hafta antrenmanlara başlamayı planlıyoruz. Bu pilot takım çalışmasıyla bir yıl sonra çok farklı şekilde konuşacağımızı ümit ediyorum” ifadelerini kullandı.
Öte yandan, Yıldızspor’dan Kızılcaköyspor’a gönderilecek oyuncuların önümüzdeki günlerde belli olacağı bildirildi.