2001 yılından bu yana sırasıyla Muğla, Mersin, Samsun, Diyarbakır, Sakarya ve Aydın'da valilik görevinde bulunan Hüseyin Aksoy, Türkiye'de en uzun süre görev yapan il valisi olmasıyla dikkat çekiyor. Çalışkanlığıyla gittiği her yerde büyük yatırımlara imza atan Vali Aksoy, 1 yıl önce atandığı Aydın'da otoyol, hastane, baraj, adliye binası gibi pek çok kamu yatırımını başlattı. Halk gününde Valiliğin kapılarını vatandaşlara da açan Vali Aksoy, dertlerine derman olduğu Aydınlıların kalbine taht kurup halkın valisi olarak biliniyor.

BÖLGENİN GELİŞİMİNE KATKI SAĞLAYACAK YATIRIMLAR


Aydın’da hayata geçirilen ve yapılacak kamu yatırımları hakkında bilgi veren Vali Aksoy, 2021 yılının Aydın için dönüm yılı olacağını söyledi. Sadece Aydın'ın değil bölgenin ekonomik alanda gelişmesine katkı sağlayacak Aydın-Denizli Otoyolu'nun yapımına başlandığını belirten Vali Aksoy, "Aydın-Denizli Otoyolu, ihalesi 2020 yılında tamamlanıp çalışmalar başlatıldı. 2022 sonu itibariyle bu süreç tamamlanacak. 163 kilometrelik bir yol inşa edilecek. Yap-işlet-devret modeliyle yapılacak bu yol bölgenin ekonomik anlamda gelişmesine önemli katkı sağlayacak. İlimiz açısından diğer önemli bir proje 950 yataklı Aydın Şehir Hastanesi'nin yapımına başlandı. İnşaatı 700 günde tamamlanarak 165 bin metrekare alanda hastanemiz hizmet verecek. Kentin sağlık alanındaki önemli bir ihtiyacı giderilmiş olacak" dedi.

ŞANTİYE ALANI GİBİ


Aydın'ın şantiye alanına döndüğünü ve kamu yatırımlarını görev süresi içerisinde tamamlanmasının planlandığını dile getiren Vali Aksoy, "Sarıçay Barajı, Kuşadası ve Söke ilçeleri başta olmak üzere bölgedeki yerleşim birimlerinin içme suyunu sağlayacak. 2020 yılında 500 milyon liraya ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı. Yeni adliye binası yatırım programına alındı, ihale süreci devam ediyor. Yine İzmir depreminin ardından yaptırdığımız testte olumsuz rapor üzerine İl Emniyet binası boşaltıldı. İçişleri Bakanımıza durumu arz ettik. Yeni emniyet binası yatırım programına alındı, bu yıl ihaleye çıkması bekleniyor. Jeotermal ısıtmalı bir sera çalışmamız var. Tarıma Dayalı Kadıköy Sera İhtisas Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla ilgili çalışma yürütüyoruz. 2 bin 326 kişilik yurt inşaatı tamamlandı. Özel şahıs tarafından yaptırılan yurt inşaatı da bitti. Yurt ihtiyacımız önemli ölçüde karşılanmış olacak" diye konuştu.

HAYALİNDEKİ PROJE


Vali Aksoy, Aydın için hayata geçirmeyi planladığı projeyi de ilk kez paylaştı. Vali Aksoy, "Güney Ege Kalkınma Ajansından, Aydın Ticaret Odası'na fizibilite raporu için kaynak aktarıldı. Burada lojistik köy kurulabilir mi, uygun alan var mı bunlar araştırılacak. Aydın'da en büyük beklenti Çıldır Havaalanının ulaşıma açılması. Kalkınma Ajansından bunun için de kaynak aktarıldı. Ticaret Odası, havaalanı ile ilgili çalışma yapıyor. Bu konu siyasi iradenin kararıdır. Çıldır ailesi havaalanı yapılması kaydıyla bir arsa bağışlamış. Bu aile, gerekirse 300 dönüm daha bağışlayalım havaalanımız olsun diyor. Yeni pist yapılması gerekiyor. Terminal binası ihtiyacı karşılayacak durumda. Çıldır Havaalanı, Aydın, Denizli ve diğer illerin de ihtiyacını karşılayabilecek durumda" diyerek Aydın’la ilgili projelerini anlattı.

YATIRIMCILARI AYDIN'A BEKLİYORUZ


Yatırımcıları da Aydın'a davet eden Vali Aksoy şöyle konuştu: "Tarım şehri olmanın yanında sanayisi gelişmeye başlayan bir kentiz. 6 organize sanayimiz bulunuyor. İhraç edilen birçok sanayi üretimi makinelerimiz var. Kuvars ve feldspat madenlerimiz çok önemli. Söke'ye 500 milyon liralık kağıt fabrikası yatırımı gerçekleşti. 23 antik kent var. Buralarda kazı ve restorasyon çalışmaları devam ediyor. Visit Aydın projesi ilimizin tanıtımı ve gelişimi için önemli bir çalışma oldu. Her türlü desteği yatırımcıya veriyoruz. Aydın'a yatırımcıları davet eriyoruz."

400 MİLYONLUK SPOR YATIRIMI


Gençlik ve Spor Bakanlığı'nca Aydın'a 400 milyon lira yatırım yapılacağını dile getiren Vali Aksoy, "Gençlik Spor Bakanlığı'ndan da istediğimiz yatırımları aldık. Bakanlık ile yaptığımız protokolün ardından Aydın'a 119 halı saha, 8 adet yarı olimpik yüzme havuzu, 4 adet yarı olimpik portatif yüzme havuzu, Efeler'e 2 bin 500 seyirci kapasiteli spor salonu, 6 ilçeye spor salonu, Adnan Menderes Stadyumu yaşayan stadyum haline gelecek. Söke Stadyumu yenilenecek. 3 futbol sahası hayata geçirilecek. Basketbol, voleybol sahaları olacak. Nazilli'ye gokart, Yenipazar'a motokros pisti yapılacak. 14 ilçeye gençlik merkezi yapılacak. Spor yatırımlarının tutarı 400 milyon civarındadır" dedi.

ADNAN MENDERES MÜZESİ ACILIŞA HAZIR


Demokrasi şehidi Adnan Menderes adına kente kazandırılan Demokrasi Müzesi'nin inşaatının tamamlandığını belirten Vali Aksoy, "Cumhurbaşkanımızın talimatı, İçişleri Bakanlığımızın koordinasyonunda Aydın Valiliğimizce yaptırılan müzesi açılışa hazır hale getirildi. Açılış için Cumhurbaşkanımızın programı bekleniyor" ifadelerini kullandı.

HALKLA İÇ İÇE


Vali Aksoy, bürokratik işlerden kalan zamanda valilikte düzenlediği halk günlerinde vatandaşları dinliyor. Halkın sorunlarına çözüm bulan Vali Aksoy, ilçe ziyaretleriyle de vatandaşlarla iç içe oluyor. Aydınlıların 'halkın valisi' olarak gördüğü Vali Aksoy, sosyal hizmetlere de büyük önem veriyor. Vali Aksoy'un talimatıyla kentte engelli veri tabanı oluşturuldu. Halk sağlığı eğitimi projesiyle kadınlara, meme kanseri, istihdam ve şiddet konularında eğitim verilmeye başladı. Bu proje de Vali Hüseyin Aksoy'un eşi Hülya Aksoy tarafından yürütülüyor. Pandemi dönemini Aydın'da iyi yöneten Vali Aksoy'un talimatları ile Aydın Covid 19 aşısında ülke genelinde en iyi 7'nci il olurken vaka sayıları en az artan illerin başında yer aldı.