İYİ Parti Aydın İl Başkanı Süleyman Demirci’nin Temmuz ayında sosyal medya sayfasında Anayasa'nın ilk dört maddesinde değişikliği ima eden ‘Aydın İl Başkanlığı olarak, Aydın ilini Türkiye'nin Başkenti yapmak için çalışacağız’ paylaşımı ile parti içinde gerileme neden olan yönetim tarzı, ülkemizde büyük acılara neden olan orman yangınları ile tavan yaptı. Aydın ilinde de Çine, Bozdoğan, Buharkent, Kuyucak, Nazilli ve Karacasu ilçelerinde çıkan yangınlara yeterli duyarlılığı göstermeyen İYİ Parti İl Yönetimi, ilçe başkanları tarafından tepkiye neden oldu.

PARTİ İÇİ HUZURSUZLUK KAYNAĞI OLDU


13 aylık görev süresince parti içi ve ittifak ortağı CHP ile ilgili açıklamalarıyla Aydın’da parti tabanı tarafından sürekli olarak eleştirilen İl Başkanı Süleyman Demirci, ilçe başkanları için oluşturulan whatsApp grubunu yönetemeyerek yine bir huzursuzluğa neden oldu. Aydın ilinde meydana gelen orman yangınları sırasında İl Teşkilatı olarak vatandaşların yanında olmayan, kendi işlerini partinin önünde tutan Demirci, ilçe teşkilatlarının eleştirisine yanıt vermemesi krize neden oldu. İlçe teşkilatlarının özeleştirisini kaldıramayan ve yönetim kurulu üyelerinden Nilgün Akçakaya’nın 'Genel Merkez ve İl Başkanı dışında kimseye hesap vermek zorunda değiliz' ve ‘Burası bir parti, burası üniversite değil. Bizlerde Ali Başkanın öğrencileri değiliz’ paylaşımına İl Başkanı Demirci'nin 'Nilgün hanım sadece göreviniz ve çabalarınız yeterli, teşekkür ederiz' diyerek destek vermesi iplerin gerilmesine neden oldu. Whatsapp grubunun yöneticiler harici konuşmaya kapatılmasının ardından birçok ilçe başkanı gruptan çıkarken, İl Yönetimi’nin ise krizi yönetemeyerek grubu kapatmasına ise anlam verilemedi.

AKÇAKAYA’NIN 2. KRİZ ÇIKARTIŞI


Öte yandan İYİ Parti Aydın İl Başkanlığı tarafından oluşturulan İlçe Başkanları whatsApp grubunda İl Yönetimine karşı parti içi eleştiriyi hazmedemeyip, İlçe Başkanına sert tepki gösteren ve uzun zamandır yönetim kadrosunda yaşanan uyumsuzluğu artıran Nilgün Akçakaya’nın vukuatının ilk olmadığı öğrenildi. Daha önce de 2019 yılında gerçekleşen CHP Nazilli İlçe Başkanlığı seçimlerinde sarı liste adayı Hakan Şensan’ın sosyal medya hesabından yaptığı ‘Seçimleri etik bulmadığı’ gerekçesiyle adaylıktan çekildiğini duyurduğu paylaşıma o dönem İYİ Parti Nazilli İlçe Yönetim Kurulu Üyesi olan Nilgün Akçakaya; “Rakibinin 5-0 önde başladığı bir yarış ne kadar demokratik, ne kadar adil olabilir ki, boşuna yapılmış bu adalet yürüyüşleri” şeklinde yorumda bulunarak hem kendi partisi hem de CHP’lileri eleştirerek krize neden olmuştu.

İYİ PARTİ, AYDIN’DA ÇÖKÜYOR!


İYİ Parti Aydın eski İl Başkanı Cemal Sarı’nın paylaşımcı ve ılıman yönetim anlayışının ardından göreve gelen ve tüm teşkilatlarla sorun yaşayan İl Başkanı Süleyman Demirci, sadece kendi partisi değil Millet İttifakı ortağı CHP ile de kan uyuşmazlığına neden olması dikkat çekiyor. CHP’li Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu’nu her fırsatta suçlayarak hem kendisini görevden aldırmak istediğini hem de yeterli hizmet yapmadığını iddia eden Demirci, partisinin adeta çöküşüne neden oluyor. Parti çalışmalarından ziyade krizlerle ve gaflarıyla gündeme gelen ve Parti teşkilat başkanlarıyla arasında problemlerle bulunan, birçok kez de genel merkeze şikayet edilen Demirci’nin göreve devam etmesi halinde parti teşkilatlarında istifaların artacağı dillendirilirken, geçtiğimiz haftalarda Danışmanını gönderen İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in bugüne kadar neden ciddi önlem almadığı ise merak konusu oldu.

DEMİRCİ, TEŞKİLATLARI KANDIRMIŞTI!


24 Haziran 2018 Genel Seçimleri'nde 6. Sıradan Milletvekili Adayı gösterildiği için sıralamadaki yerine tepki göstererek adaylıktan çekilen İl Başkanı Süleyman Demirci, bu kez 12 Temmuz 2020'de yapılan İl Kongresinde İl başkan adaylığı sürecinde ziyaret ettiği bazı ilçe teşkilatlarına, İYİ Parti Genel Merkezi'ne çağrıldığını ve onay aldığını açıklamasıyla kongre öncesinde parti içinde tansiyonu yükseltmişti. Konuyla ilgili o dönem Aydın Ses Gazetesi'ne özel açıklamada bulunan İYİ Parti Teşkilat Başkan Yardımcısı ve Aydın Sorumlusu Arslan, İYİ Parti Aydın İl Başkan Adayı Demirci'nin Ankara'dan onay aldığı yönündeki söylemlerine sert çıkarak, söz konusu iddiaların gerçeği yansıtmadığının altını çizmişti.