Valilik koordinesinde başlatılan yardım kampanyasında toplanan 4 tır yaşam malzemesi, düzenlenen törenle sel bölgesine doğru yola çıktı. Efeler ilçesindeki Tariş Pamuk Depoları alanındaki uğurlama törenine Vali Hüseyin Aksoy ile birlikte vali yardımcıları, daire müdürleri, kaymakamlar ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri katıldı.

YARDIMLAŞMA DUYGUSU


Törende konuşan Vali Hüseyin Aksoy, afetlerde Türk milletinin yardımlaşma duygusunun oldukça yüksek olduğunu belirterek, “Son haftalarda ülkemizde önce orman yangınları ve sonrasında Batı Karadeniz Bölgesi’nde sellerle karşı karşıya kaldık. Tüm afetlerde insanımızın yardımlaşma duygusu oldukça yüksek oluyor. Bu yardımlaşma çalışmalarının düzenli bir şekilde gerçekleşmesi için Cumhurbaşkanımızın kararı ve İçişleri Bakanlığımız AFAD başkanlığı koordinasyonunda yardım kampanyası başlatıldı. AFAD öncülüğünde ayni yardım toplanıyor. Aydın’da da valiliğimiz koordinasyonunda ilgili sivil toplum kuruluşları, odalarımız, meslek kuruluşları ve hayırseverler desteğiyle çeşitli çalışmalar yapıldı. Sosyal Yardımlaşma Vakıflarımız bu tür yardımların toplanma merkezi haline geldi. İlçelerde biriktirilen yardımlar İl merkezine intikal ettirildi. İl Sosyal Yardımlaşma Vakfı olarak bu yardımlar 4 tır olarak hazır hale getirildi. Kastamonu ilindeki depoya 4 tır yardım malzemesi gönderiyoruz” dedi.

YARALARIN SARILMASINA KATKI SAĞLIYORUZ


Aydın olarak sel bölgesinde yaraların sarılmasına katkı sağladıklarını belirten Vali Aksoy, “İhtiyaç duyulan malzemeler konusunda başkanlıkça belirlendi ve Aydın’da kamuoyu bilgilendirildi. Ortaya çıkan ürünleri gönderiyoruz. Aydın’da yetiştirilen incir ve zeytinyağı başta olmak üzere bakliyattan temizlik malzemelerine kadar birçok ürünü gönderiyoruz. Yardımda bulunan herkese teşekkür ediyoruz. İnsanımız yardımlaşma duygusunu öne çıkaran ve bu konuda birbiriyle yarışan bir anlayışla bu çalışmalara destek oluyor. Maddi destekten daha önemlisi bu yardımlaşma duygusunun öne çıkmasıdır. Toplumsal birliğimizi ve beraberliğimizi daha yukarıya taşıyacak fırsat veren böyle bir çalışmada yer alan yerel yöneticilerimize, kaymakamlarımıza, vali yardımcılarımıza, esnafımıza, kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Yardımlaşma duygusu ön plana çıkartılarak yaraların sarılmasına bir nebzede olsa Aydın olarak katkı sağlıyoruz” diye konuştu.
Konuşmanın ardından İl Müftüsü Ercan Aksu tarafından dua okundu. Tırlar dualar eşliğinde sel bölgesine gönderildi.