Aydın’ın son dönemde yetiştirdiği başarılı halter sporcusu Burcu İldem Gerçekden, yeni bir başarıya daha imza attı. Antrenörü Meliha Sarıkoca yönetiminde çalışmalarını sürdüren Burcu İldem Gerçekden, Polonya’da düzenlenen Avrupa Şampiyonası’nda mücadele etti. Rakiplerini yenerek finale kalan Burcu İldem Gerçekden, U15 ve Yıldızlar kategorisinde 71 kilogramda Avrupa Şampiyonu oldu. Koparmada 81 kilo ile altın, silkmede 96 kilo ile gümüş toplamda 181 kilo ile Avrupa Şampiyonu olan Burcu İldem Gerçekden, şampiyonluk elde ettiği için çok mutlu olduğunu söyledi.
Burcu İldem Gerçekden’i tebrik eden Antrenörü Meliha Sarıkoca, “Türkiyeme, Aydın’ıma yeni bir şampiyon rekortmen yetiştirdiğim için çok mutluyum. Polonya'da yapılan U15 ve Yıldızlar Avrupa Şampiyonası’nda 71 kilogramda Avrupa Şampiyonu sporcum kızım Burcu İldem Gercekden İstiklal Marşımızı okuttu. Gurur duyuyorum kızım seninle.” ifadelerini kullandı.
Terminatör lakaplı Burcu İldem Gerçekden daha önce Dünya Gençler Halter Şampiyonası’nda Avrupa ve Türkiye rekoru kırarak Aydının gururu olmuştu.