Termodizayn Soğutma Sistemleri, üretimini yaptığı gıdaların depolanmasına uygun hijyenik soğuk depolarında ve konteyner tip taşınabilir soğutma sistemleri ile soğutma zincirine katkıda bulunuyor. Termodizayn Soğutma Sistemleri, çeşitli kapasitelerde Güneş Enerjili soğuk hava depoları, mobil dükkanlar, Şoklama Odaları, ve soğutma üniteleri ile hizmet veriyor. Teknolojik bir ürün olan soğutma makineleri üreten firma yeniliklere ve gelişmeye yatırım yapmayı amaç edinmiştir. 1987 Yılında faaliyetlerine aile şirketi olarak başlayan TERMODİZAYN, kurumsallığa ilk adımını 2000 yılında attı. Tamamen yerli sermayeli ve konusunda uzmanlarca kuruldu. Şirket, kuruşlundan bu yana "soğutma sistemleri imalat, montaj ve servis" faaliyetini bugüne kadar geliştirerek devam etti. Termodizayn yetkilileri, Bundan sonra da yeni teknolojiler ve ARGE çalışmalarıyla Türkiye'nin ismini tüm dünyaya duyuracak projelere imza atacaklarını belirtiyor. En iyi reklamın müşteri referansları olduğunu bilen, müşteri memnuniyetinin de kaliteden geçtiğine inanan Termodizayn, yıllardır müşteri memnuniyetinden ödün vermeden üretimini sürdürüyor. Termodizayn Soğutma Sistemleri Birimlerini şu şekilde ifade ediyor:

Endüstriyel Tip Soğuk Depolar

Endüstriyel Tip Soğuk Depolar Soğuk Depo da bütün dünyanın hemfikir olduğu 4 ana unsur bulunuyor.
  1. İzolasyon
  2. İhtiyaca Yeterli Hacim,
  3. Saklanacak Ürüne Uygun Depo
  4. Uygun Soğutma Sistemi
Vazgeçilmez en ana unsur doğru izolasyonun ve doğru soğutmadır. Son 10 yıldır en uygun malzeme poliüretan dolgulu panellerin doğru olduğu görüşleri üzerinde fikir birliğine varıldı. Enerji maliyetinin çok yüksek olduğu ülkemizde, depoda doğru izolasyon yapılmamışsa sağlıklı bir verim elde edilemeyeceği gibi işletme maliyetini de yükseltir. İşte bu noktada Termodizayn, en doğru izolasyonu ve soğutma sistemini sağlayarak öne çıkıyor.

Soğutma Cihazları

Termodizayn soğutma cihazları Split tip soğutma üniteleri ve kablolu uzaktan kumanda paneline sahiptir. Termodizayn Soğutma ünitelerinde, kompresör, kondenser ve evaporatörün birbirleri ile uyumlarına maksimum dikkat edilmektedir. Termodizayn ünitelerinde verimlilik kalitesine yüksektir. Avrupa Birliği normlarına uygun olup CE etiketli olarak üretilmektedir.

Ultra Derin Soğutma Üniteleri

-60 / -65 C Ultra Derin Soğutma Üniteleri kaskad soğutma sistemi uygulanarak imal edilmekte olan Ultra Derin Soğutma Üniteleri Termodizayn'a özel dizayn edilmiş son teknolojidir.

Konteyner Tip Şoklama Üniteleri

Konteyner Tip Şoklama Üniteleri THERMODESIGN konteyner tip -35 -40 şoklama tünelleri taşınabilir olması sebebi ile istenilen konulabilir veya kiralanabilir. Fabrikada yer kaplamadan bahçede kullanabilir veya yükleme ağzını fabrika içerisine vererek alandan kazanmanız mümkündür. Sabit tip panel soğuk depoların montaj ve demontaj işlemleri oldukça maliyetlidir. Bu yüzden birçok işletme sahibi ve özellikle et ve balıkçılık firmaları taşınabilir konteyner tip soğuk depoları tercih etmektedir. Şoklama cihazları birçok sektörde kullanılmaktadır, tavuk, ekmek hamuru şoklama, mantar şoklama, çeşitli meyve dondurmak için çok uygundur. Panel izolasyon üzerindeki kapı net geçiş aralığı 100cm.x190cm. Net geçişlidir. İzolasyon panellerinin görünen yüzey malzemesi PVC kaplı galvalum sactır.

Unlu Mamül Soğuk Su Cihazı

Az yer kaplaması, düşük enerji maliyeti sayesinde unlu mamül üreticilerinin ve ekmek fırınlarının gözdesidir. İçme suyu ve gıda sektöründe de gönül rahatlığı ile kullanılabilen hijyenik su soğutma cihazları özellikleri şöyledir:
  • Düşük enerji maliyeti, verimlilik
  • Hijyen standartı, komple paslanmaz çelikten imal
  • Akıllı tasarım
  • Kullanıcı dostu ve kolay kullanım
  • Dayanıklılık
  • Yüksek Performans

Tatlı Su Soğutma Cihazları

Termodizayn tatlı su soğutma cihazları mevcut buz makineleriniz için kullanım suyuna ön soğutma yapar ve buz kalitenizi arttırmanızı sağlayan geliştirilmiş cihazlardır.

Deniz Suyu Soğutma Cihazı

Termodizayn soğuk su üreticileri denizde ve ana karada denize yakın sahil kesimlerinde kullanılmak üzere tasarladı. Isı transfer boruları aynalara makineto sıkıştırma tekniği kullanılarak üründe sızdırmazlık sağlanmaktadır. Kondenser kapakları döküm, taşıyıcı perdeler ve aynalar korozyona karşı dayanıklı malzemeden, ürünün sızdırmazlık niteliği kauçuk ağırlıklı özel materyal ile sağlanmıştır.

Beton Soğutma Sistemleri (Soğuk Su)

Dünyanın her yerinde, büyük boyutlu setlerin inşa edilmesinde ve yüksek binaların büyük ölçekli temellerinin doldurulmasında sıcaklık kontrollü beton kullanılmaktadır. Isı betonun sıcaklığı 25C çıkarılarak hacmin genişlemesine neden olur. İşlemlerden sonra betonun sıcaklığı düşer ve hacmi daralır. Yukarıda söz edilen süreç genellikle setlerde çatlakların meydana gelmesine yol açmaktadır. +1C / +2C Soğuk su veya soğuk su ile birlikte yaprak buz eklemek en etkili ön soğutma yöntemidir. Her 10 kg yaprak buz betonun sıcaklığını yaklaşık 12C ile 14C ye düşürür. bu buzlar yaprak buz makineleri tarafından üretilir. Termodizayn, beton soğutma projeleri (concrete cooling) için dünyanın en büyük buz tesislerinden bazılarının beton soğutma projelerindeki ihtiyaçlarını buz siloları (rake system) ile karşılamıştır.

Hızlı Soğutma Kabinleri (Blast Chiller)

  • Hızlı soğutma
  • Hızlı şoklama
  • İç ve dış yüzeyleri komple 304 Cr.Ni paslanmaz çelik
  • Yüksek hava hızlı evaporatör sistemi
  • Manuel defrost sistemi
  • 100mm kalınlığında poliüretan izolasyon
  • Yükselir menteşeli kapı sistemi
  • Kilitlenebilir ve içeriden açılabilir “security door”
  • Kolay yükleme için rampa
  • Sıcak iklimde çalışabilir split soğutma ünitesi

Soğutma Yedek Parça

Soğutma Yedek Parça Endüstriyel soğutma sistemlerinde ve buz makinelerinde kullanılan tüm soğutma ekipmanları yedek parça olarak Termodizayn'dan tedarik edilebilmektedir.

Soğuk Depo Paneli

Gıda maddelerinin muhafazasındaki en önemli iki husus, soğutma ekipmanları ve soğuk deponun oluşturulmasıdır. Soğuk depo oluşturulurken dikkat edilecek iki önemli nokta da, yüksek izolasyon gücüne sahip malzeme ve hijyenik yüzey malzemesidir. İdeal malzeme poliüretandır. Yüzey malzemesi olarak kullanılan PVC veya polyester kaplı galvaniz sac levhalar, arzu edilen hijyenik ve kolay temizlenebilen yüzeyleri oluşturur. Panellerin imalatı esnasında, panel bünyesi içine monte edilen kilitler vasıtasıyla, soğuk oda panelleri prefabrik ve kolay monte edilebilen bir yapıya dönüşür. Günümüzde çağdaş teknoloji kullanan tüm sanayi tesislerinde, soğuk depolar prefabrik paneller kullanılarak oluşturulmaktadırlar.

Soğuk Depo Kapıları

Thermodesign Kapıları, soğuk depo uygulamalarında kullanılmak üzere farklı tiplerde üretilir. Tüm kapılar kolay kullanışlı, sağlam, uzun ömürlü ve estetiktir. Kapı yüzeyleri isteğe bağlı olarak farklı tip ve renklerdeki saclar ile kaplanabilirler, kapı içi izolasyonları ise poliüretan dolguludur. Termodizayn Soğuk Hava Depoları ile ilgili detaylara buradan ulaşabilirsiniz: https://termodizayn.com/