En tatlı köpek türleri arasında yer alan Toy Poodle’lar, köpek severlerin en çok sahiplendiği türler arasında yer almaktadır. Diğer köpeklere nazaran daha zeki bir yapıya sahip olan Toy Poodle cinsi köpekler aynı zamanda son derece sadıktır.   Son derece yumuşak tüylere sahip olan Toy Poodle sevilesi yapısı ile dikkatleri üzerine çekmeyi başarmaktadır. Uzun bacak yapıları ve belirgin yüz hatları Toy Poodle cinsi köpeklerin en fazla dikkat çeken özellikleri arasında yer almaktadır. 

Toy Poodle Köpeklerin Özellikleri

Toy Poodle köpeklerin son derece zeki ve bir o kadar da sahibine sadık olduğu araştırmalar neticesinde kanıtlanmıştır. Buna ek olarak öne çıkan fiziksel özelliklerinden biri olan uzun bacakları ile su birikintisi ve diğer engellerden kolayca atlayabilmektedirler. 

Yaşam süreleri 15 yıla kadar çıkan Toy Poodleler ağırlık olarak genellikle 7 veya 8 kilograma kadar çıkabilmektedir. Sahibi de dahil olmak üzere insanlara karşı sevecen bir tavır takınan bu köpek türü son derece zekidir.   Sevgilerini havlama yoluyla dile getiren Toy Poodle cinsi köpekler diğer evcil hayvanlara veya köpeklere karşı kimi zaman agresif bir tavır takınabilmektedir. Ek olarak zekası ile

Toy Poodle Köpeklerde Bakım

Hemen her köpek türünde olduğu gibi Toy Poodle köpeklerde de bakım son derece önemlidir. Hareketi çok seven ve yerinde duramayan bu köpek cinsinde günlük egzersizlerden sonra ufak bakımlar yapılması gerekmektedir. 


Bunun yanı sıra bahar ve yaz aylarında çok olmasa da tüy dökümüne başladıkları görülmektedir. Bu nedenle tüylerinin düzenli bir şekilde taranması ve aylık bakımının yapılarak yıkanması gerekmektedir. Toy Poodlelerin diş, ağız ve tüy bakımını düzenli bir şekilde yapmanız yeterli olacaktır!

Toy Poodle Köpeklerde Beslenme

Bakım kadar önemli olan beslenme sürecinde dikkat edilmesi gereken birçok nokta bulunmaktadır. Doğru mamayı, mama kabını ve beslenme saatlerini seçmek bir hayli önemlidir. Bu köpek cinsinde mama seçimini uzmana danışarak yapmanız ve kendi tercihinize bağlı olarak mama değişikliği gerçekleştirmemeniz oldukça önemlidir. Bunun yanı sıra bakterilerle arası pek iyi olmayan Toy Poodle cinsi köpekler için mama ve su kaplarını metal olarak kullanmanız hem köpeğiniz hem de sizin için yararlı olacaktır.   Özellikle havaların ısınmaya başladığı bahar ve yaz aylarında köpeğinizi susuz bırakmayarak suyunu düzenli bir şekilde değişmeniz son derece mühimdir. Son olarak beslenme saatleri köpeğinizin gelişimi konusunda oldukça etkilidir. 






Dostumuzu günün belirli saatinde beslemeniz onun için planlanan aktiviteleri daha kolay biçimde gerçekleştirmenize yardımcı olmaktadır. Aynı zamanda alışkanlık kazandırılması ve eğitilmesi açısından da beslenme düzeni oldukça önemlidir. 

Toy Poodle Köpeklerde Eğitim

Daha önce de belirttiğimiz üzere Toy Poodle cinsi köpekler keskin zekaları ile dikkatleri üzerine çekmektedir. Ev ortamına en uygun köpek cinslerinden biri olan Toy Poodlelerin eğitimi de son derece kolaydır. Oyun oynamayı son derece seven dostlarımızın eğitimi genel olarak oyun üzerine dayanmaktadır. Köpeğinize alışkanlık kazandırma noktasında onun en sevdiği oyunları kullanabilirsiniz. Bu sayede hem sosyal hem de ev ortamındaki eğitimini önemli ölçüde hızlandırabilirsiniz.    Eğitimin erken yaşlarda başlaması da son derece önemlidir. Yavru köpeklerinde ortalama 1-2 haftada eğitimini verebileceğiniz durum yetişkinlerde yaklaşık olarak 1 ayı bulmaktadır. Son olarak eğitiminizi kibar ve şefkatli bir şekilde yönetmeniz oldukça önemlidir. Kaba bir eğitim Toy Poodle cinsi köpeğin üzülmesine ve agresif bir hale bürünmesine neden olabilmektedir.
Daha fazla bilgi için; https://www.evcilhayvanal.com/49/toy-poodle