Türkiye'nin çeşitli turizm merkezlerinde esnaflık yapan Salih Mesut, koronavirüs salgının ardından, memleketi Aydın'ın Germencik ilçesine dönerek lokanta dükkanı açtı. 51 yaşındaki evli ve 2 çocuk babası Mesut, Camikebir Mahallesi, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde hizmete açtığı 'Halil İbrahim Sofrası' isimli lokanta dükkanında, örnek bir davranışa imza attı. Şehit aileleri ve gazilere destek olmayı amaçlayan Mesut, kendilerine ücretsiz aşçılık hizmeti vermeye ve yemek ikram etmeye başladı.

"YANLARINDA OLDUĞUMU HİSSETMELERİNİ İSTEDİM"

Esnaf Salih Mesut, şehit ve gazilerin haklarının ne yapılırsa yapılsın ödenemeyeceğini ifade ederek, "Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, milletimizin birliği için canlarını hiçe sayarak mücadele eden, bu mücadelenin sonucunda da şehit veya gazi olan kahramanlarımız var. Bizler onların haklarını ne yapsak da ödeyemeyiz, bunun bilincindeyiz. Ama onların geride kalan ailelerinin yanlarında olduğumu hissetmelerini istedim" dedi.

"ÜCRETSİZ AŞÇILIK YAPIYORUM"

Şehit aileleri ve gaziler için ücretsiz aşçılık hizmeti ve yemek fikrini hayata geçirdiğini belirten Mesut, "İş yerime gelen şehit aileleri ve gazilere ücretsiz yemek veriyorum. Düğün, sünnet ve benzeri cemiyetlerinde de yine ücretsiz aşçılık yapıyorum" diye konuştu.