Nazillili Ela Kasırga ve Bolu’dan arkadaşları Edanur Dönmez, Arife Sezin Şahin, Elif Beril Şahin, Belinay Doyran, Zeynep Çatladı ve Zeynep Doğan, orman yangınlarında evleri yanan çocuklar için yardım kampanyası düzenledi. Oturdukları sitelerinin bahçelerinde açtıkları stantta yardım toplayan minik yüreklere site sakinlerinden ve çevredeki vatandaşlardan tam destek geldi. Bir haftalık kampanya sonunda elde edilen 881,50 TL ve bir koli dolusu yardım ulaştırılmak üzere İHA muhabiri Ali Soydemir aracılığıyla Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy’a teslim edildi.

“YAŞLARI KÜÇÜK GÖNÜLLERİ BÜYÜK”

Ela ve arkadaşlarına yardım için teşekkür eden Nazilli Kaymakam Sedat Sırrı Arısoy; “Öncelikle yardımların ulaşmasında aracı olan Gazeteci Ali Soydemir’e teşekkür ediyorum. Teşekkürün büyüğünü de yaşları küçük gönülleri büyük olan evlatlarımıza göndermek istiyorum. Belki yaptıkları yardımlar bir karınca misali küçük olabilir ama kendi duruşlarını göstermeleri açısından ve geleceğimizi emanet edeceğimiz bu gençlerimiz bu çocuklarımızı güvencemizi perçinlemesi açısından ayrı bir kıymet teşkil etmektedir. Ben bu parayı öncelikle hemen parayı bankaya yatırıp dekontu da çocuklarımıza göndereceğim. Bu hediyeleri de bizzat kendi elimle emaneti teslim edeceğim. Kendi teşekkür ve şükranlarımızı içeren bizde bir mektup yazdık. Ela kızımız Nazillili olarak bu kampanyanın önderliğini üstlenmiş, bende arkadaşlarına dağıtsın diye Öğretmen Osman Girgin tarafından yazılmış Nazilli kitabını da Ela’ya göndereceğim. Arkadaşlarına Nazilli’yi biraz daha fazla tanıtma fırsatı bulsun. Bu şekilde dayanışma ve kampanyalarla ne kadar güçlü bir millet olduğumuzu cümle aleme göstermiş olalım” dedi.

“ARKADAŞLIK KÖPRÜSÜ KURMAK İSTEDİLER”

Çok mutlu olduğunu ifade eden Gazeteci Ali Soydemir, “Arkadaşlarıyla birlikte yaptıkları ve 1 hafta süren yardım kampanyasının ardından oyuncaklar, kitaplar ve maddi desteği orman yangınında evleri yanan arkadaşları için gönderdiler. Acılarını hafifletmek ve yanan oyuncaklarının yenilenmesi için bir arkadaşlık köprüsü kurmak istemişler. Bende öncü olduğum için Bolu’dan bana gönderdiler. Bende ihtiyaç sahiplerine ulaştırılmak üzere size teslim ediyorum” şeklinde konuştu. Minik Ela ve arkadaşlarının koliden çıkan mektupları Kaymakam Arısoy okudu. Nazilli Kaymakamı Sedat Sırrı Arısoy, yardımları kendi elleriyle mağdur çocuklara teslim edeceğini belirtti.