Bugüne kadar ürettiği ürünleri Türkiye'nin çeşitli illerinden gelen siparişler üzerine buralara gönderen Nihal Deliktaş, Nihal'in Bahçesi adını verdiği satış ofisini Şubat ayında Cumhuriyet Meydanı’nda hizmete açmasının ardından şimdi de Çamköy’de gerçekleştirdiği üretimin büyük bölümünü Karacasu ilçe merkezine taşıdı. İlçe merkezi Yaylalı Mahallesinde üretim merkezini hizmete açan Nihal Deliktaş, 6 kişiyle üretimi sürdürdüklerini dile getirdi.

DOĞADAN EVLERE

Pandemi kısıtlamaları gerekçe gösterilerek satış ofisi için açılış yapmasına izin verilmemesi ile akıllara gelen Deliktaş, üretim kapasitesini her geçen gün arttırarak ilçeye artı değer kazandırıyor. Çalışmaları hakkında bilgi veren Deliktaş, “6 yıl önce Çamköy'e yerleştim. Asıl işim muhasebe. Kendimi doğaya verdim. İlk olarak zeytin, tereyağı, peynir gibi ürünler yapıyordum. Daha sonra hayıt tohumunu keşfettim. İnsanların faydalanması gerektiğini düşündüm. Hayıt tohumu macunu yaptık. Sadece balla karıştırdık. İnsanlar bunun faydasını gördüler. Menopoz ve gebelik için kullanılıyor. Hayıt kadın otu. Kadınlara yönelik tüm rahatsızlıklara iyi geliyor” dedi.

FARKLI ÜRÜN YELPEZESİ

Sözlerini sürdüren Deliktaş, “Erkekler için de özel karışım yaptık. Deve dikeni, çoban çökerten, bizim buralarda olan bitkiler. En çok sattığımız ürünler cevizli kuru incir reçeli ve nar reçeli. Bu yıl ham incir reçeli de yaptık. Acı biber reçeli çilek reçeli de, zeytin salatası ürünlerimiz arasında. Kozalak şurubu da yaptık. Çeşitli kremlerimiz var. Çeşitli ürünlerden oluşan atom isimli ürünümüz var” ifadelerini kullandı.

HER YERE KARGO GÖNDERİLİYOR

Yeni üretim yeri hakkında da bilgi veren Deliktaş, “Satış ofisimizin ardından üretim merkezimi de ilçe merkezimizde açtık. Zeytin salatası, incir kürü, hayıt macunu gibi ürünler burada hazırlanıyor. Paketlemeyi burada yapıyoruz. Ama domates kurutacaksak, kozalak şurubu kaynatacaksak, salça yapacaksak köyde kaynatıyoruz. Ama diğer üretim ve paketleme burada yapılıyor. Patent çalışmalarımız da hızlı bir şekilde devam ediyor. Satış ofisimize gelen müşterilerimizin yanı sıra haftada 300’ün üzerinde kargo çıkarıyoruz. Türkiye’nin her iline kargo gönderdik. Müşterilerimiz tüm ürünlerimize güzel bir ilgi gösteriyor. Dileyenler bizlere Bizlere ‘@nihalinbahçesi’ isimli instagram hesabından ve 5446808850 No’lu telefondan ulaşabilir” dedi.