Afganistan'da Taliban'ın yönetimi ele geçirmesinin ardından Taliban'dan kaçmak isteyen Afganistanlılar, Türkiye'ye yöneldi. CHP de, diğer illerde olduğu gibi Aydın'da da il ve ilçe binaları ile çeşitli yerlerdeki billboardlara üzerinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun fotoğraf ve "Sınır namustur!" sözünün yer aldığı pankartlar astı.

"MÜLTECİLER ELİNİ KOLUNU SALLAYA SALLAYA TOPRAKLARIMIZA AKIN ETMEKTE"

İl Başkanı Ali Çankır, sosyal medya hesabından pankart fotoğraflarını paylaşarak, açıklama yaptı. Türkiye'nin sınır güvenliği açısından sınıfta kaldığını ve çok ciddi bir mülteci akını ile karşı karşıya geldiğini dile getiren Başkan Çankır, "Eli silah tutabilecek her yaştaki mülteciler elini kolunu sallaya sallaya topraklarımıza akın etmekte fakat iban hükümeti bu konuyu planlı bir şekilde seyretmektedir. Ülkemizin huzur ve refahının karşı karşıya kaldığı bu olumsuz durumda AKP Genel Başkanı yaptığı açıklamalarla dün söylediğini bugün yalanlıyor, bugün söylediği açıklamaların yarın aksini iddia ediyor. Hükümetin depremlerden, yangınlardan, sellerden sonra vatandaşlarımızın yaşadığı acı durumlarda dahi hükümet olarak tekrar vatandaşa iban atarak yardım isteyen AKP iktidarı yakında mültecilerin bakım masrafı içinde iban atarak yardım çağrısında bulunursa şaşırmamak gerekir" ifadelerini kullandı.

"TERÖR ÖRGÜTÜ İLE TÜRKİYE CUMHURİYET’İ NEDEN MUHATAP OLUR?"

Afganistan'ın başkenti Kabil’in işgali sonrası AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "Taliban ile aynı çizgideyiz" dediğini iddia eden Çankır, bunun akıl alır bir durum olmadığını dile getirerek, şunları kaydetti: "Hele ki Taliban Türkiye’de terör örgütü olarak görülürken Taliban ile aynı çizgide olmaya çalışmak, oradan tüm milletlerin askeri, büyükelçisi çekilirken bizim askerlerimizin orada olması AKP hükümetinin tam anlamı ile zafiyetidir. Bugün de AKP Genel Başkanı Taliban ile görüştük bir daha görüşürüz diyor. Şeriat kuralları ile beslenen, kafa kesen, kadınlara eziyet eden, mazlumlara zulüm eden bir terör örgütü ile Türkiye Cumhuriyet’i neden muhatap olur? Afganistan’ın sınır komşusu bile değilken neden askerimiz orada olur. Çok açık ve net bir şey var ki Tayyip Erdoğan hangi antlaşmayı hangi şartlarda yaptıysa şahsi emelleri ve ikbali için Türkiye’den vazgeçmiştir."

“KİMSENİN ÖNCELİĞİ NE SURİYELİ NE DE AFGANLI OLAMAZ”

Artık Türkiye’nin yeni reformlara ihtiyacı olduğunun net olduğunu dile getiren Başkan Çankır, “Yapılacak olan ilk seçimlerden sonra CHP iktidarında gelen mültecileri evlerine geri göndereceğiz. Bu ülkenin çocukları yokluktan üniversitede okuyamıyorsa, babalar borçtan intihar ediyorsa, kimsenin önceliği ne Suriyeli ne de Afganlı olamaz. Bu bozuk düzenden aydınlık güzel günlere milletimizle omuz omuza çıkacağız ve bu güzel günleri hep birlikte inşa edeceğiz” dedi.