Aydın’da insan kaynakları yöneticileri arasında işbirliğinin sağlanması, İK yönetiminde profesyonelleşmeye katkı sağlanması ve İŞKUR ve İK yöneticileri arasında işbirliğinin güçlendirilmesi amacıyla oluşturulan Aydın İK Platformunun toplantısına il çapında insan kaynakları yöneticileri, sektör uzmanları katıldı. Toplantıya katılan Abdi İbrahim İlaç San.A.Ş. İnsan ve Kültür Grubu Başkanı Hakan Onel ve PERYÖN Ege Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Serdar Kalaycıoğlu, günümüzde ve gelecekte insan kaynakları yönetimi ve İK yöneticileri – İŞKUR işbirlikleri ve başarılı bir İK sisteminin kurulması konularında bilgi ve deneyimlerini paylaştı.

İK İLE ZORLUKLARI AŞACAĞIZ

Aydın Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü Rahmi Terzi, “İşçinin; sağlıklı ve güvenli bir yaşam, yiyecek, uyku, para, ailevi mutluluk ve önemli biri olma duygusu gibi istekleri vardır. İş görenin motivasyonu, ücretinin yeterli seviyede olması, işyerinin fiziki ortamının işçinin çalışabileceği şekilde düzenlenmesi gibi etmenler, iş verimliliğinin yanında o işyerini daha cazip hale getirmektedir. Belirtilen gereksinimleri işçisine sağlayan işletmelere İŞKUR olarak daha kolay eleman temin edebiliyorken bu gereksinimlere cevap vermeyen işyerlerinde eleman bulmakta zorluk yaşanmaktadır. Bu zorlukların aşılmasında insan kaynakları yöneticilerinin sorumluluğu vardır” dedi.

TOPLANTILAR SÜRECEK

İnsan kaynakları sorunlarının tartışıldığı ve çözümler geliştirildiği ortak aklın ve uzmanlaşmanın sağlanması amacıyla iletişim ağı oluşturulması ve bu iletişim ağıyla güncel İK konularının paylaşılması ile işe alım sürecini yönetenlerin ihtiyaç duyduğu çeşitli güncel konularda eğitimler, seminerler, programlar düzenlenmesi hususlarında insan kaynakları platformu toplantıları önümüzdeki dönemde de daha fazla İK yöneticisinin katılımıyla devam edeceği belirtildi.