Aydın’ın Nazilli ilçesinde çalışmalarını sürdüren CHP Nazilli İlçe Başkanı Serdar Alptekin, AK Parti iktidarını eleştirdi. Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca’nın son 3 yılda 61 milyon kişinin sinir ilacı, 12,3 milyon kişinin de antideprasan ilaç kullandığını dair açıklama yaptığını ifade eden CHP’li Alptekin, AK Parti iktidarının milleti depresyona soktuğunu kaydetti.

“CEBİNDEKİ 3 KURUŞU DA PUL ETTİNİZ”


Yangınlar, seller, felaketler derken ne yazık ki ülkenin zor bir yaz geçirdiğini dile getiren Başkan Alpetkin, “Pandeminin, pandemiyle mücadele edemeyen AKP hükümetinin ve ekonomik krizin iyice moralini bozduğu halkımız bir de yaşadığımız yangınlarla sellerle adeta kahroldu. Bakın geçtiğimiz günlerde Sağlık Bakanı bir açıklama yaptı. Ne dedi biliyor musunuz? Son 3 yılda 61 milyon kişinin sinir ilacı, 12,3 milyon kişinin de antideprasan ilaç kullandığını açıkladı. Kusura bakmayın sayın bakan ama bu memleketi kötü yönlendirmenizin karnesidir bu açıkladığınız bilgi. Milleti depresyona soktunuz. Türkiye’de her 3 kişiden birini sinir ilaçlarıyla ayakta durur hale getirdiniz. Tenceresini boşalttınız, cebindeki 3 kuruşu da pul ettiniz.” diye konuştu.

“MİLLETİ SİNİR HASTASI YAPTI”


CHP’li Alptekin, açıklamasını şu şekilde tamamladı: “Bugün pazara çıkan hemşehrim yaz sebzelerinin üzerinde bile 20 lira fiyatı görüyor. Bundan hiç rahatsız değilsiniz değil mi? Taneyle, dilimle meyve alıyor, hiç üzerinize alınmıyorsunuz değil mi? İşte yıllardır ekonomi bayır aşağı yuvarlanırken gösterdiğiniz olağan üstü vurdumduymazlık, pişkinlik; bütün bunların sonucunu bizzat evinde, mutfağında, çocuğunun yenileyemediği ayakkabısında, alamadığı defterinde hisseden bir milleti, sinir hastası yaptı. Daha ne kadar zarar vermeyi göze aldınız bu ülkeye bilmiyorum ama hep kaçtığınız o sandığa gidince; milletimiz kendisi sağlığına kavuşacak, size de kırmızı reçeteyi yazacak bilginiz olsun.”