Pandemi sebebiyle düğünlerin yasaklanması sonucu 18 ay iş yapamayan müzisyenler normalleşmenin başlaması ve düğünlerin arka arkaya gelmesiyle tam rahat bir nefes alacakken bu kez de Kaymakam Ahmet Soley’in sesten rahatsız olması müzisyenleri kara kara düşündürmeye başladı.. Düğünlerin sayısının çok olması sebebiyle bazı vatandaşlar hafta içini tercih ederken belediyenin düğün alanı olarak belirlediği yerlerde cemiyetlerini yapan vatandaşlar en mutlu anlarında sık sık polislerin gelmesiyle neye uğradıklarını şaşırdı. İddiaya göre düğün yemekleri verilirken müzik çalınması sebebiyle düğün yerlerine gelen polisler, “Kaymakam sesten rahatsız oluyor, müziğin sesini kısın yoksa cezai işlem uygulayacağız” diyerek düğün sahiplerini ve müzisyenleri zor durumda bıraktı. Sesi kısmalarına rağmen yine polisin gelmesi karşısında yapacak bir şey bulamayan müzisyenler müziği kapatıp oturmak zorunda kaldı. Polislerin cezai işlemi dayandırdıkları kanun maddesini de anlatmadan 20 bin lira ceza keseceklerini söylemeleri oldukça şaşırtıcı bulundu.

“STANDARDI NEYSE AÇIKLASINLAR UYALIM”

Yaşadığı durumu anlatan Ozancan Demir, “15 yıldır müzikle uğraşıyorum. 10 yıldır düğünlere gidiyorum. Geçen haftaki düğünde cemiyet alanına gelen polisler Kaymakamın sesten rahatsız olduğunu söylediler. Sesi kısmamızı rica ettiler. Biz de kıstık. Aradan biraz geçti bir daha geldiler. ‘Cezai işlem uygulayacağız’ dediler. Biz de müziği tamamen kapattık. Çalmadan oturduk düğün yerinde. Düğün sahibi de mağdur oldu biz de mağdur olduk. Düğün bu şekilde bitti. Yolda Kaymakam beyi gördüm. Kendisine durumu anlattım. Bunun bir standardı olması gerekmez mi dedim. ‘Desibel ölçümü yapılsa sınır belirlense biz de o sınır çerçevesinde işimizi yapsak’ dedim. ‘Hayır’ dedi mesai saatleri içerisinde olmayacak dedi. Düğün yerinde oturan insanlar rahatsız olmuyor ama Hükümet Konağında oturan Sayın Kaymakamımız mı rahatsız oluyor? Anlayamadım” ifadelerini kullandı.

“18 AY PARA KAZANAMADIK”

Dün bir düğünde daha aynı sahnelerin tekrarlandığını ifade eden Demir, “Bugün bir düğün daha vardı. Bu kez Emniyet Amiri de vardı polisler geldi. Sesi kısmamı istediler. Kıstık. İkincisinde bir daha geldiler. ‘İşlem uygulayacağız, ceza yazacağız’ dediler. Biz yine kapattık, oturduk. Yine düğün sahibi ve bizler mağdur olduk. Düğün yerine polislerin o şekilde gelmesi hem düğün sahibi için hem bizler için kötü bir izlenim yaratıyor. Desibeli ölçelim, bunun üzerine çıkmadan işimizi yapalım dedim. Dinlemediler. Biz ekmeğimizin peşindeyiz. 18 aylık süreçte pandemi sebebiyle iş yapamadık. Para kazanamadık. Kaymakam bey böyle yaparsa biz yine para kazanamayız” dedi.

“CEZA YERSEM HERHALDE İŞİ BIRAKIRIM”

Sözlerini sürdüren Demir, “Düğün yerleri bu şekilde olur. Bu bizim örfümüz ve adetimiz. Çevrede rahatsız olan yok. 50-100 yıldır bu düğünler yapılıyor ama iki haftadır böyle bir sorun yaşıyoruz. Bunu yaşayan tek ben değilimdir. Diğer müzisyen arkadaşların da başına gelecek bu. Biz Kaymakamla da polislerle de takışmak istemiyoruz. Biz sadece işimizi yapıp para kazanmak istiyoruz. İnsanları mutlu etmeye çalışıyoruz. Bunun üzerine Kaymakam bey böyle yaparsa biz ekmek kazanamayacağız. Sadece sesin yüksek olduğunu söylediler. Bunun desibelini ölçsünler ona göre işlem yapalım. Kazandığım parayı cezaya yatırırsam ben bu işi bırakırım zaten” ifadelerini kullandı.