Bişektomi nedir? Bişektomi, yüzün daha keskin hatlara sahip olmasını sağlayan ve böylece daha iyi bir görünüm elde edilmesi amaçlanan estetik operasyondur. Cerrahi bir uygulama olan bişektomi ile daha belirgin elmacık kemiklerine sahip olmak mümkün. Günümüzde hem erkekler hem de kadınlar tarafından oldukça sık tercih edilen bir uygulama olan bişektomi ile daha ince bir yüz hattına sahip olabilirsiniz. Bişektomi avantajları nelerdir? Bişektomi avantajları şu şekilde sıralanabilir:
  • Uygulama süresi diğer işlemlere göre daha kısadır ve işlem sonrası hastanede yatış gerektirmez.
  • Bu uygulamada lokal anestezi kullanılır. Dolayısıyla uygulama sonrasında mide bulantısı gibi reaksiyonlar meydana gelmez.
  • Daha tombul ve yuvarlak yüz hatlarına sahip olan kimseler diyet ve spora gerek kalmadan daha şekilli ve ince bir yüz hattına bişektomi sayesinde sahip olabilir.
  • Bişektomi uygulamasında dolgu ve protez gibi ek uygulamalar bulunmaz. Bu da onu daha etkili yapar. Aynı zamanda yüzde pürüzsüz bir görünüm sağlanır.
  • Bu uygulamada yanak içinde bulunan yağ dokusu yüzden atılır. Dolayısıyla kişi işlem sonrasında kilo alsa bile yüzü tombullaşmaz.
  • İyileşme süreci oldukça hızlı geçer. Cilt yüzeyine kesi açılmadığından iz kalma riski yoktur.
Kimler bişektomi yaptırabilir? Bişektomi işlemi normal aralıklarda vücut kitle indeksine sahip olan ve yuvarlak yüz hatları bulunan 18 yaşından büyük her kişiye uygulanabilir. Ancak aşırı kilolu olan, obezite olan kişilere ve 45 yaşından büyük hastalara uygulanması önerilmez. Bişektomi ameliyatı olmadan önce uzman bir doktor tarafından kapsamlı bir muayene olunması gerekir. Bu işlem için uygun olup olmadığınızın doktor tarafından bilinmesi önemlidir. Muayene sonrası doktor size sorular sorabilir ve birtakım tetkikler isteyebilir. Bişektomi ile yüz daha uzun ve ince görünürken yuvarlak yüz hatları ortada kaybolur. Operasyon sonrası hastalar aynı gün içerisinde gündelik hayatlarına geri dönebilirler. Bişektomi nasıl yapılır? Diğer ismi ile yanak inceltme estetiği olarak da adlandırılan bişektomi, ayakta tedavi edilen bir ameliyat türüdür. Bu ameliyat lokal anestezi kullanılarak yapılır. Ameliyat öncesi ağız bölgesi uygun hijyenik koşullarda dezenfekte edilmelidir. Bu temizlik sayesinde ameliyat sırasında ve sonrasında oluşabilecek olası enfeksiyonların önlenmesi amaçlanır. Bişektomi ameliyatı alanında uzman plastik cerrah tarafından yapılmalıdır. Cerrah yanakların içinde, yağ torbalarının yanına minik bir kesi açarak bu işlemi gerçekleştirir. Kesi işleminden sonra cerrah kişinin yüz hatlarına daha doğal bir görünüm kazandırmak için yağ dokusu torbalarını ortadan yok eder. Bu torbalar çıkarıldıktan sonra tedavi bölgesine dikiş uygulanır. Her iki yanağa uygulandıktan sonra cerrah bir bandaj yardımı ile uygulamayı bitirir. Bişektomi ameliyatı yaklaşık yarım saat 45 dakika sürer. Kişi aynı gün evine dönebilir. Bişektomi ameliyatı sonrasındaki risk faktörleri nelerdir? Her ameliyat risk taşır. Her ameliyat sonrası da beklenmedik risk faktörleri meydana gelebilir. Yüz inceltme estetiği uygulaması yani bişektomi de de yağ çıkarma esnasında birtakım riskler oluşabilir. Bu yüzden operasyonu uygulayacak doktoru iyi araştırmak gerekir. Bişektomi basit bir ameliyat olarak bilinse de bu ameliyat sonrasında yüz bölgesinde bulunan sinirler hasar alabilir. İşlem sonrasında yüz felci görülebilir ve kalıcı zararlar meydana gelebilir. Yağ dokularına yakınlığı nedeniyle tükürük bezleri de zarar görebilir. Bu nedenle işlemi uygulayacak doktorun alanında uzman olması önemlidir. Bişektomi sonrası ortaya çıkabilecek olası risk faktörleri aşağıda sıralanmıştır:
  • Kanama
  • Enfeksiyon
  • Hematom
  • Zor iyileşen kesiler
  • Anesteziye bağlı olarak gelişebilecek riskler
  • Seroma
  • Uyuşukluk hissi
  • Şişlik
  • Yüz felci
  • Ağrı
  • Dil bölgesinde hasar
  • Kardiyak ve pulmoner komplikasyonlar
  • Asimetrik yüz hatları
Daha sağlıklı bir iyileşme süreci için doktorun önerdiği tavsiyelere uyulmalıdır. Bişektomi ameliyatı öncesi ve sonrasında ne yapılmalıdır? Ameliyat sonrasında daha hızlı bir iyileşme süreci sağlamak için kişi ameliyattan bir hafta önce alkol almayı kesmeli ve sigara içimini bırakmalıdır. Eğer kişi aspirin ve kan sulandırıcı ilaçlar kullanıyorsa ameliyat öncesi bunların kullanımı da sonlandırılmalıdır. Eğer kişi sağlık problemleri sebebiyle düzenli olarak ilaç alımı yapıyorsa işlem öncesi doktoru mutlaka bilgilendirmelidir. Gebe olan kadınlar ve ciddi sağlık sorunu bulunan kişiler, işlem öncesi mutlaka bir doktora görünmelidir. Bu uygulama sonrasında iyileşme süreci kişiden kişiye değişim gösterir. Ancak çoğunlukla operasyon sonrasındaki 14 günlük süreçte hastalarda büyük oranda bir iyileşme gözlenir. Ameliyat sonrasındaki ilk 3 gün boyunca olabildiğince yumuşak besinler tüketmek ve soğuk içecekler içmek olası kanamayı durdurucu etkiye sahiptir. Ek olarak hastaların işlem sonrası güneşe maruz kalmaması da gerekir. Operasyon sonrası yağ torbaları alındıktan sonra olası bir iltihaplanma görülür ise bu 3 ila 6 ay arasında yok olur. Bu iltihaplanma genellikle yüzün alt çene kısmında ortaya çıkar. Bişektomi ile yüz hatları daha belirgin hale gelir ve yüzde daha estetik ve güzel bir görünüm elde edilir. Bişektomi ameliyatı zararlı mıdır? Bişektomi ameliyatında rol oynayan en önemli faktör alanında uzman bir doktor seçimidir. Çünkü doktor tecrübesi cerrahi operasyonlarda kullanılan yöntemler kadar önemlidir. Doktorun yüz bölgesine vereceği şekil ve müdahalesi gibi sorular doktorun tecrübesi etrafında şekillenir. Genel olarak bişektominin bilinen bir zararı yoktur. Ancak cerrahi operasyon riskine karşı gelişebilecek birtakım riskler olabilir. Yağ torbaları yanak içlerine yakın bulunan sinirlere yakın olduğundan işlem sonrasında ağrı meydana gelebilir. Enfeksiyon riski de bişektomi ameliyatı risklerinden bir tanesidir. Bişektomi ameliyatı ne kadar? Bişektomi ameliyatı fiyatları Sağlık Bakanlığı onaylı merkezlerin internet sitelerinde fiyat belirtmeleri yasal değildir. Sizin için en uygun tedavi yöntemini saptamak ve diğer tüm merak ettikleriniz için kliniğimize 0212 241 46 24 adlı numaradan ulaşabilirsiniz. Özel Quartz Poliklinik TEL: +90 212 241 46 24 Facebook:@quartzclinique Instagram :@quartzclinique YouTube: Quartz Clinique