Engelli vatandaşlar, İŞKUR’un desteği ile kendi işlerini kuruyor. Son olarak Nazilli’de kanser hastası Belma Sürmelioğlu, İŞKUR’un engellilere yönelik desteğiyle kendi işini kurdu. Bir arkadaş ziyareti sırasında öğrendiği hibe desteğini araştırarak kafe açtı ve hayalindeki işe kavuştu. Destek kapsamında makine, ekipman ve iş yeri açma gibi destekler verildi. Sürmelioğlu, Nazilli Belediyesi arka sokağında Cafe As olarak hizmet vermeye başladı.

“17 AMELİYAT GEÇİRDİM”

Hastalığı hakkında bilgi veren Belma Sürmelioğlu, “2014 yılında doktora gittiğimde Meme kanseri olduğumu öğrendim. Ameliyat ve tedavi süreci zaman kaybetmeden başladı. 3 yıl her şey güzel giderken genetik testlerde diğer memeye sıçradığı belirlendi. Yine ameliyatlar geçirdim. Toplamda 17 kez ameliyat oldum. Tedavilerim aylık devam ediyor. Ben bu işyerini açarsam 10 kazanırsam 9’unu benim gibi hastaların ihtiyacı için harcarım dedim. İnşallah onu da başaracağım” dedi.

“İNŞALLAH HER ENGELLİ FAYDALANIR”

Arkadaşını ziyarete gittiğinde engellilere yönelik hibeyi öğrendiğini ifade eden Belma Sürmelioğlu, “Daha sonra konuyu araştırdıktan sonra İŞKUR’dan Muhammet Çamurcu beyefendi ile tanıştık. Bana konu ile ilgili bilgiler verdi. Süreci anlattı. En çok Engelsiz Engelliler Dernek Başkanı Ahmet Ünlü’den destek gördüm. Destek ile ilgili çalışmalar başladı. İlk başvurumuzu Nisan’da yaptık. Geçtiğimiz Cuma günü de projemizin imzaları atıldı. Bugün itibari ile kafemizi açtık. Devletimizin engelliler için yaptığı en güzel olaylardan bir tanesi. Bir kanser hastası olarak ödediğim bedelini şimdi aldım. Tarifi mümkün değil. Çok güzel bir duygu. inşallah her engelli bu hibeden faydalanır” ifadelerini kullandı.

“UMUT VE SEVİNCE ORTAK OLDUK”

Sürmelioğlu’nun sevincine ortak olduklarını ifade eden İŞKUR Uzmanı Muhammet Çamurcu, “2021/1-2 Engelli ve Eski Hükümlü Projesi İşkur Genel Müdürlüğümüzün Komisyonunca onaylanarak kabul edilen ve sözleşmesini imzaladığımız Aydın/Nazilli'den Belma Sürmelioğlu'nun açtığı işletmesini kontrol edip projesini başlattık, yüzündeki umut ve sevince ortak olduk, projesinin gönlü güzel kardeşimize hayırlı uğurlu ve bereketli olmasını diliyoruz. Rızkı Veren Hüda'dır Kula Minnet Eylemem düsturu olsun. İnandığı şeyi yapan insan asla tükenmez” dedi.

“ENGELLİLERİN YÜZLERİ HEP GÜLECEK”

Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği Başkanı Ahmet Ünlü de şunları kaydetti: “Dernek üyemiz Belma Sürmelioğlu ilk adımı attı. CAFE AS Nazilli Belediyesi alt sokağında değerli müşterilerini bekliyor. İşkur hibe destekleri ve Nazilli Engelsiz Engelliler Derneği proje danışmanlığı ile engellilerin yüzleri hep gülecek inşallah. Ne mi yapıyoruz? Olta veriyoruz."