Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Avrupa Birliği ve Mali Yardımlar Dairesi Başkanlığı tarafından yürütülen, VOC-Test Merkezleri III Programından hibe almaya hak kazanan Aydın Ticaret Odası tarafından hazırlanan AYTO-AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi Projesi’nin faaliyetleri devam ediyor.
AYMES Mesleki Yeterlilik ve Belgelendirme Merkezi projesi kapsamında, proje hedeflerinden biri olan Gıda Sektöründe Dolum-Paketleme ve Kurutma İşlemi mesleklerinde Ulusal Meslek Standardı geliştirilmesine yönelik 4 gün sürecek çalıştay serisinin ilk oturumu Dolum ve Paketleme alanı ile başladı. Çalıştaya Aydın Ticaret Odası’na gıda sektöründen kayıtlı AYTO üyeleri katılım sağladı.

DOLUM VE PAKETLEME ANLATILDI


Çalıştayda AYMES Proje ekibi personeli tarafından proje amacı ve faaliyetleri hakkında proje sunumu gerçekleştirildikten sonra çalıştaya katılan uzman tarafından Mesleki Yeterlilik Kurumu (MYK), Avrupa Yeterlilikler Çerçevesi, Mesleki yeterlilik belgeleri ve belgelendirme süreçleri hakkında bilgilendirmelerde bulunuldu. Gün içerisinde devam eden oturumda gıda firmaları temsilcileri ile proje kapsamında Ulusal Meslek Standartları ve Ulusal Yeterlilik geliştirilecek olan dolum-paketleme mesleği için gıda sektöründe üretimden başlayarak dolum paketleme süreçlerini ve paket temizliği, vakumlama, soğuk zincir vb. farklı aşamalar ele alınarak karşılıklı fikir alışverişinde bulunuldu.