Stilinizi sıcak tutacak kışlık montlar için alışveriş dönemi yaklaşıyor. Mont seçimi yaparken iyi görünmek istiyor ama aynı zamanda da rahat olmak istiyorsanız kısacası şıklığın konforlu halini yakalamanın peşindeyseniz sizlere çok iyi bir önerimiz olacak. Ama önce mont seçimi yaparken nelere dikkat etmek gerekiyor, yeni sezonda öne çıkan modeller neler kısaca bahsedelim. Kışlık erkek mont modelleri arasından doğru montu seçmenizi sağlayacak birkaç püf noktası ile siz de soğuklara elveda, sıcaklara merhaba diyebilirsiniz!

Soğuk Hava Dalgasına Karşı Hazırlıklı Olmanızı Sağlayacak Mont Modelleri

Kışa sıcak bir başlangıç yapmak isteyenler sonbahardan itibaren mont arayışlarına başlıyor. Mont seçimi sadece renge ve modele karar vermekten ibaret olduğunda işler kolaylaşıyor. Oysa hava koşulları, yaşadığınız bölgenin iklimi, seçeceğiniz modelin kombinlerinize uyumu, kullanılan materyal ve cep detayına kadar birçok kriter mont seçiminde önem taşıyor. Soğuk havalara karşı hazırlıklı olmanız için kışlık montlarda bakmanız gereken birkaç püf noktasına değinelim:
  • Kat kat giyinmeyi sevmiyorsanız seçeceğiniz modelin kumaşı, materyali ve iç astarına mutlaka dikkat etmelisiniz. Sizi üşümekten koruyacak, rüzgâr geçirmeyen ve vücut sıcaklığını hapseden modelleri tercih etmelisiniz.
  • İklimi yağışlı bir bölgede yaşıyorsanız su geçirmez modeller kullanım konforu bakımından her zaman daha avantajlı olacaktır.
  • Giyim tarzınıza da dikkat ederek seçiminizi buna uygun yapmalısınız. Klasik tarz kombinler, takım elbise veya pantolon ceket ağırlıklı giyiniyorsanız mont modelinizin sizi kısıtlamayacak bir kalıpta olmasına dikkat etmelisiniz. Ve klasik bir mont modelini seçmelisiniz.
  • Spor casual bir tarzınız varsa rahat kullanımı ile dikkat çeken dolgulu puf montları tercih edebilirsiniz. Yakası kürklü veya kürklü kapüşonlu modeller de casual tarza yakışan modeller arasındadır.
  • Mont boyunun uzunluğuna vücut tipinize göre karar vermelisiniz. 
  • Fermuarlı mont modelleri sizi soğuklardan daha iyi koruyacaktır. Çok soğuk havalar için düğmeli modeller yerine fermuarlı modelleri seçmenizde fayda olacaktır.

Vücut Tipine Göre Mont Seçimi Nasıl Olmalı?

Nasıl ki diğer giyim ürünlerinde vücut tipine uygun seçimler yapıyorsak, mont seçerken de bunu göz önünde bulundurmalıyız. Erkekler mont seçerken vücut özelliklerine de dikkat etmeli, tarzına yakışacak seçimlerle uyumlu bir stil yakalamalıdır. Vücut tipine göre mont seçerken dikkat etmeniz gerekenler;
  • Bacak boyunuzu uzun göstermek için kısa mont modellerini tercih edebilirsiniz. Kısa boylu erkekler için önerilen bu modeller giyim tarzınızı da daha şık gösterecektir. 1.70’den kısa iseniz kısa mont modellerini tercih edebilirsiniz.
  • Uzun boylu erkekler için bacak boyunu daha fazla ön plana çıkarmamak için uzun modeller önerilmektedir. 
  • Basen veya göbek bölgesinde kilo fazlalığından şikayetçiyseniz seçeceğiniz modellerde bu bölgenin daha düz ve sade olmasına dikkat etmelisiniz. Buradaki püf nokta ceplerin konumu olabilir. Basen bölgesini gizlemek istiyorsanız cep kısmının bu bölgeye gelmemesine dikkat edebilirsiniz.
  • Dar omuzlar için vatkalı modeller ideal seçim olacaktır.

Bu Montlar Hem Şık Hem Rahat Hem Çok Sıcak!

Yeni sezon kışlık mont modellerinde aradığınız birçok kriteri tek üründe bulabileceğiniz bir adres biliyoruz. D’S damat kışlık mont modelleri ile bu kış hem rahat hem fonksiyonel ürünleri sizlerle buluşturuyor. Geleneksel terzilik anlayışını yeni trendler ile güncelleyerek şehirli erkeğin stilini tanımlayan marka, mont modelleri ile de her tarza hitap ediyor. Rahat kullanımı ve sıcak tutan formaları ile birden fazla modeli hemen inceleyin, kışa hazırlıklı girin!