Windows, dünyada %72 oran ile en çok kullanılan işletim sistemidir. Yazılım alanında işletim sistemlerine farklı bir anlayış getirdi. Sadece metinsel kodlarla değil görsel unsurlar ile iletişim sağlıyor. Tasarımı, dizaynı ve estetiği ile göz hitap ediyor. Aynı zamanda görsel unsurların etkileşimini sağlayan görsel programlama kavramına öncülük eder. 1985 yılından bu yana Windows, çeşitli versiyonları ile piyasadaki yerini koruyor. Türkçe karşılığı pencereler anlamına gelen Windows, farklı dosya ve klasörlerin etkileşimli çalışmasını sağlayan programlama sonucu üretildi. Windows 10 sürümündeki Windows 10 lisans satın al uygulaması sayesinde etkinleştirme sorunu tarih oluyor. Her yeni çıkan versiyon bir önceki sürümü gölgeliyor.

Windows Sürümleri Nelerdir?

Windows, görsel işletim sisteminin dünyadaki ilk örneklerindendir. Teknoloji devi Microsoft’un inanılmaz bir şekilde çalışarak 1985 yılında piyasaya sürdüğü üründür. Windows NT çekirdeği üzerine inşa edilen kodlar ve görsel çalışmalar ile gelişir. Piyasada yer alan ilk sürümü Windows 1.0’dır. Ardından Windows 2.0, Windows 3.0, Windows 95, Windows 98, Windows ME, Windows XP, Windows Vista, Windows 7, Windows 8, Windows 8.1, Windows 10 güncel sürümlerdir. Yakın bir zamanda düzenlenen uluslararası konferans ile Windows 11 tanıtıldı. Yeni versiyonun piyasaya ne zaman çıkarılacağı bilinmiyor. Kendi içerisinde sürümleri olan Windows 10, Windows 10 Pro ile ön planda yer alır. Windows 10 Pro satın al etiketi ile satılıyor.

Windows 10 Pro Tercih Sebepleri

Windows 10 pro, deneyimlerinizi kişisel olarak yaşamanıza imkân veriyor. Kullanıcılar Windows 10 Pro ile aynı anda birden fazla cihazda eş zamanlı çalışabilir. Cortana özelliği ile sesli ve yazılı iletişimi kolay bir şekilde sunar. Office programları dokunmatik hale geldi. Bu sebeple Office uygulaması akıllı telefon ve dokunmatik özelliği olan tüm cihazlarda rahatlıkla kullanılabilecektir. Cihazlar arasında hızlıca geçiş yapma imkânı sağlayan Windows 10 sürümüdür. Önceki sürümlerde yer alan etkinleştirme sorunu tarih oluyor. Windows 10 lisan satın al sloganı ile yola çıkan Microsoft, uygun fiyat ile lisans anahtarı almanızı sağlıyor. Bir defa alacağınız lisans kodu ile ömür boyu etkinleştirme sağlıyor.