Adalet ve Kalkınma Partisi ( AK Parti) Söke İlçe Başkanı Sibel Menderes, partisinin kuruluşunun 20’nci yıl dönümü dolayısıyla açıklamalarda bulundu.

“AŞKINAN ÇALIŞAN YORULMAZ”

AK Parti'nin 14 Ağustos 2001 tarihinde 'Aydınlığa açık, karanlığa kapalı' sloganı ile siyaset sahnesinde yerini aldığını ve bugün 20'nci yıl dönümünü kutladığını belirten Başkan Menderes, "Milletine aşık, milletinin özlem ve taleplerinden doğan partimizin daha nice 20’li yılları olmasını temenni ediyoruz. Bu kutlu yürüyüşte bize önderlik yapan, bu geminin rotasını belirleyen Genel Başkanımız ve Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ile yol yürümeyi, aynı davaya hizmet etmeyi bizlere nasip eden Cenab-ı Hakk’a sonsuz hamdü senalar olsun. Şüphesiz çok zorlu yollardan geçtik. Parti kapatma hareketleri, darbe girişimleri ama yılmadık liderimizin feraseti, dik duruşu ve halkımızın desteği ve duasıyla ‘Durmak yok yola devam’ dedik. Çalışmalarımıza hız kattık. Bu dikenli yolda ‘aşkınan çalışan yorulmaz’ dedik. AK Parti teşkilatları bu düşünce ve misyonla dünyanın en büyük değil, inandığı yolda yürüyenler olduk. Yolunu, yönünü değiştirenler oldu. Kim dönerse dönsün biz dönmeyiz yolumuzdan dedik. Daha çok çalıştık. Bu çalışmalarda liderimizin gecesini gündüzüne katarak verdiği mücadeleyi yolumuza pusula olarak belirledik ve teşkilatı olarak gücüne güç katmaya devam ediyor" ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’NİN KADERİNİ DEĞİŞTİRECEK DEVRİM NİTELİĞİNDE PROJELERE İMZA ATILDI”

AK Parti’nin binlerce yıldır barış, dostluk ve kardeşlik içinde birlikte yaşayan, ortak bir kaderi paylaşan, sevinçleri, kederleri, kıvançları ortak olan tüm halkın partisi olduğunu dile getiren Menderes, partisinin yaptığı tüm çalışmalarda Türkiye’yi zenginlikleri ve farklılıklarıyla bölüştüren değil, bütünleştiren, iten değil, kucaklayan bir parti olduğuna vurgu yaptı. Menderes, AK Parti’nin girdi bütün seçimlerde milletinin teveccühü ile başarılarını taçlandırdığını kaydederek, “AK Parti iktidarlarının yaptığı yatırım hamleleriyle birlikte; sağlıktan eğitime, ulaşımdan ekonomiye, sanayiden tarıma pek çok alanda Türkiye’nin kaderini değiştirecek devrim niteliğinde projelere imza atıldı. 2023,2053 ve 2071 vizyonlarına yönelik önemli adımlar atmaya da devam etmektedir” dedi.

“GEÇMİŞE VEFA GELECEĞİ SAYGI”


Kuruluşundan bu yana partisine emek veren bütün teşkilat mensuplarına ve gönüldaşlarına sağladıkları katkılardan dolayı şükranlarını sunan Menderes, “Geçmişe vefa geleceği saygı anlayışıyla yürüyüşümüzü sürdürürken Cenab-ı Hak bu birlik ve beraberliğimizi ilelebet daim eylesin. ‘Halka hizmet Hakka hizmettir’ düsturuyla ülkemizde yapılmayan her şeyi gerçekleştirerek, icraatlarımızla ‘Yaparsa yine AK Parti yapar’ diyerek, Erdemliler Hareketi olarak Türk siyasi tarihinde yerini alan partimizin kuruluş yıl dönümü ve 20. yaşı kutlu olsun” şeklinde konuştu.

“GEÇMİŞ OLSUN”

Partisinin bu yıl ki kuruluş etkinliklerinin yaşanan doğal afetlerden dolayı ertelendiğini hatırlatan Başkan Menderes, afetlerde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet ve yaralananlara da 'geçmiş olsun' dileklerini iletti. Devletin bütün imkanlarını afetten etkilenen bölgelerde seferber ettiğini belirten Menderes, afetin açtığı tüm yaraları devlet ve millet olarak el ele saracaklarını sözlerine ekledi.