Türk Kızılay Aydın Şubesi, özellikle Aydın'da çıkan orman yangınlarında seferber oldu. Yangının etkili olduğu Çine, Bozdoğan ve Karacasu ilçelerine giden Kızılay ekipleri, yangından etkilenen vatandaşlar ile yangın söndürme ekiplerinin yemek ve benzeri ihtiyaçlarını karşılamak için görev yaptı. Türk Kızılay Aydın Şube Başkanı Mesut Mezkit, Aydın Kızılay olarak kentte yaşanabilecek deprem, sel, yangın ve diğer olumsuz durumlara karşı hazır olduklarını dile getirdi.

4 İLÇEDE GÖREV YAPTI

Kızılay olarak yangın bölgelerinde yaptıkları çalışmalardan bahseden Başkan Mezkit, "Bölgemizde ilk olarak yangın Marmaris'te patlak verdi. Orada görev yaparken, yangının çıktığını öğrendiğimiz Karacasu'ya geldik. Karacasu ile aynı zamanda yangın felaketinin yaşandığı Bozdoğan'da da hizmet verdik. Son olarak Çine Akçaova'da görev yaptık. Yangın söndürülüp, soğutma çalışmaları bitinceye kadar görev yaptığımız ilçelerden ayrılmadık" şeklinde konuştu.

150’TEN FAZLA GÖNÜLLÜ DÖNÜŞÜMLÜ ÇALIŞTI

Kızılay Kadın Kolları'nın organizatörlüğünde yangın bölgelerinde 150'den fazla Kızılay gönüllüsünün dönüşümlü görev yaptığını belirten Başkan Mezkit, fedakarca çalışmalarından dolayı Kızılay personel ve gönüllülerine teşekkür ettiğini dile getirdi.

"İHTİYAÇLARI KARŞILADIK"

Yangından etkilenen vatandaşlar ve hayvanlar ile yangın söndürme ekiplerinin ihtiyaçlarını karşılamak için çalıştıklarını belirten Başkan Mezkit, "Vatandaşlarımız ve ekiplerimizin başta yemek olmak üzere tepe lambası, battaniye, pil, sağlık malzemesi, iç çamaşırı, kazma, kürek, baret ile yanmaz ayakkabı, eldiven ve çorap ihtiyaçlarını karşıladık. Hayvanları besledik" dedi. Hayırsever kurum ve vatandaşların yangın bölgesi için yaptıkları yardımları kayıt altına altıklarını dile getiren Başkan Mezkit, yangın bölgelerinde yerinde yardım için hayırseverlerin kendileri ile iletişim kurmasının çok önemli olduğunu söyledi.