Aydın’ın Efeler ilçesinde 1950 yılında inşa edilerek hizmete açılan ve önceleri Şehir Stadyumu olarak adlandırılan stadyuma 1980 yılında Rahmetli Başbakanlardan Adnan Menderes’in adı verildi. 90'lı yılların başında Süper Lig’de fırtınalar estiren Aydınspor’un birçok tarihi başarısına ev sahipliği yapan Adnan Menderes Stadyumu, günümüzde ise il merkezinde profesyonel takım olmadığından Bölgesel Amatör Lig ekibi Yıldızspor ve bazı amatör kulüplere ev sahipliği yapıyor. 2019 genel seçimlerinden önce taşınarak yerine Millet Bahçesi yapılması düşünülen 11 bin koltuk kapasiteli Adnan Menderes Stadyumu’nun durumu netlik kazandı.

ULUSLARARASI MÜSABAKALARA EV SAHİPLİĞİ YAPACAK

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın hayata geçirdiği ‘Yaşayan Stadyum’ konseptiyle Adnan Menderes Stadyumu yeniden dizayn edilecek. "Yaşayan Stadyum" konsepti kapsamında yapılacak düzenlemeler ile stadyumun futbol dışında da diğer branşlara hizmet verebilmesi amaçlanıyor. Proje kapsamında atletizm, boks, judo, güreş, karate, eskrim ve diğer spor branşları için maraton ve kale arkaları tribünlerinin alt kısımları, cep salonlarına dönüştürülecek. Ayrıca atletizm pisti ile birlikte soyunma, antrenör ve dinlenme odaları ile mescitler sporseverlerin kullanımına sunulacak. Projeyle stadyumun dışarısında da uluslararası müsabakaların düzenlenebileceği salon, halı saha, cimnastik salonu, basketbol ve voleybol sahası, tenis kortları, yürüyüş parkuru ile piknik alanlarının yapılması planlanıyor.

HER SPOR BRANŞINA HİZMET VERECEK

Her spor branşına hizmet verebilme adına hayata geçirilen "Yaşayan Stadyum” kapsamına alınan Adnan Menderes Stadyumu ile ilgili Aydın Valiliği’nden yapılan açıklamada, “Gençlik ve Spor Bakanlığınca sağlanan ödenekle Aydın Adnan Menderes Stadyumu Yaşayan Stadyuma dönüştürülecektir” ifadesi kullanıldı.