ADÜ Fen Bilimleri Enstitüsü Yenilikçi Gıda İşleme Teknolojileri ve Gıda Biyoteknolojisi alt programı 100/2000 YÖK Doktora Bursiyeri Senem Öztürk Köse’nin “Aflatoksinle Kontamine Olmuş Kuru İncirlerin Biyodegredasyon ile Geri Kazanımı” adlı doktora tez konusu, TÜBİTAK-1002 121Z679 kapsamında desteklenmeye hak kazandı. Biyoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Halil Bıyık’ın proje danışmanlığını yürüttüğü proje, ADÜ-BAP- FEF-20006 numarasıyla Üniversiteden destek alıyor.

İNCİRDEN ALKOL ÜRETİMİ

Proje yürütücü Senem Öztürk Köse, projeyle ilgili şu bilgileri verdi: “Projenin amacı, aflatoksin içeren ve hurda incir olarak ayrılmış kuru incirlerin biyolojik parçalama yöntemleri kullanılarak imha edilmesinin önlenmesi ve bu geri dönüşümün katma değer sağlayan yeni ürünlere, gelecekte özellikle gerekli bütçeler sağlandığında alkole dönüştürerek Üniversitemizin ticari alkol ihtiyacını karşılamaktır.”