YSK'da çok sayıda kişinin barajın altında kalmasının ardından, baraj puanı düşürüldü. Barajın düşürülmesi ile ilgili, Eğitim-İş Aydın Şube Örgütlenme Sekreteri Yasemin Semiz, yönetim kurulu adına yazılı basın açıklaması yaptı. Semiz, YKS’da barajın düşürülmesinin eğitimde sorunları çözmeye değil gizlemeye alışmış bir zihniyetin ürünü olduğunu iddia etti. Eğitimcilerin itirazıyla değil iktidarın küçük ortağı MHP’nin çıkışıyla barajın indirildiğini belirten Semiz, yapılan baraj indiriminin; sınavın neden zor olduğu, üniversite kontenjanlarının neden rasyonel oranda olmadığı ve barajı geçemeyen öğrenci sayısının neden çok olduğu sorularına cevap olmadığını savundu. Semiz, baraj düşürme hamlesi ile üniversitelerin boş kalan kontenjanlarının doldurulmasının hedeflendiğini iddia etti.

"EĞİTİM SİSTEMİ YETERSİZ"

Eğitim sisteminin yetersiz olduğunu öne süren Semiz, “120 soruda 15 net yaparak barajın geçilebildiği bir sistemde, sorulması gereken asıl soru bu kadar çok öğrencimizin neden barajı geçemediğidir. İktidarın ısrarla sormak istemediği bu sorunun cevabı, eğitim sisteminin yetersizliğini gözler önüne serecektir” ifadelerini kullandı.

131 ÜNİVERSİTE KURULDU

2002 yılında 76 olan üniversite sayısının şu anda 207 olduğunu dile getiren Semiz, niteliksiz ve kampüssüz apartman üniversiteleri türediğini, üniversite sayısının artmasının da kontenjan balonuna yol açtığını söyledi.

"SORUNUN ÇÖZÜMÜ EĞİTİMDE"

İktidarın eğitimde yaşanan sorunları çözmek için eğitim camiasına kulak vermesi gerektiğinin altını çizen Semiz, “Öğrencilerimizdeki başarısızlık oranının artması, üniversitelerdeki kontenjan balonu üzeri örtülmesi değil çözülmesi gereken sorunlardır. Barajı düşürerek yapılan kamuflajdır, sorunları daha az görünür yapmaktan öteye geçmemiştir. Bu sorunun çözümü için kulak verilecek adres iktidarın meseleye uzak küçük ortağı değil eğitim camiasıdır” şeklinde konuştu.