Ülkenin çeşitli illerinde çıkan orman yangınları nedeniyle zeytinlikler de zarar gördü. Zeytin ağaçları yanan alanlara, yeniden zeytin fidanları dikilmesi için Germencik Ziraat Odası, zeytin fidanı bağış kampanyası başlattı. Oda, hayata geçirdiği kampanyaya bin ağaçla ilk bağışı da kendisi yaptı.

"DESTEK BEKLİYORUZ"

Ziraat Odası Başkanı Şahabettin Çapakçıoğlu, tüm üreticileri kampanyaya bağışta bulunmaya çağırdı. Çeşitli illerde peş peşe çıkan orman yangınlarının kendilerini derinden üzdüğünü belirten Başkan Çapakçıoğlu, "Yangın, ormanların yanı sıra zeytinliklere de zarar verdi. Zeytinlik alanların yeniden ağaçlandırılmasına katkı sunmak istiyoruz. Bu anlamda oda olarak zeytin fidanı bağış kampanyası başlattık. Kampanyamıza tüm vatandaşlarımızdan destek bekliyoruz. İsteyen vatandaşlarımız kampanyaya direk zeytin fidanı bağışında bulunabilir, ya da fidan alınması için para bağışı yapabilir. Bağışları odamızda kabul edeceğiz. Destekleri için şimdiden herkese çok teşekkür ediyoruz" dedi.

"ÜRETİCİLERİMİZİN YÜZÜNÜ BİR NEBZE OLSUN GÜLDÜRMEK İSTİYORUZ"

Ziraat Odası Meclis Başkanı Necip Arslan da, yangın bölgelerinde görev yapan ziraat odası başkanları ile telefonla görüştüklerini dile getirerek, "Görüştüğümüz Köyceğiz, Marmaris, Manavgat, Karacasu ve Bozdoğan ziraat odası başkanlarımızdan bölgelerindeki zeytinliklerin yangından zarar gördüğünü öğrendik. Zeytin ağaçları yanan mağdur üreticilerimizin yüzünü bir nebze olsun güldürmek istiyoruz. Oda olarak kampanya kapsamında toplayacağımız zeytin fidanlarını, kendilerine göndereceğiz. Her zaman üreticilerimizin yanında olmaya devam edeceğiz" şeklinde konuştu.