Pandemi öncesi özellikle her hafta sonu fotoğrafçıların kalabalık gruplar halinde geldiği ilçede normalleşme ile birlikte de fotoğrafçılar yeniden en güzel kareleri yakalamak için ilçeye gelmeye başladı. Gerek tezgahta yapım aşaması gerek fırınlama ve çamur hazırlama aşaması ayrı ayrı fotoğrafçılar için bulunmaz bir nimet olan çömlekçilik sırasında çekilen fotoğraflar sahiplerine zaman zaman ödüller de kazandırıyor. Yaptığı araştırmalar sonucu en iyi çömlek fotoğrafının Karacasu'da çekilebileceği fikrini edinerek Trabzon'dan Karacasu'ya gelen Meral Yeşilyaprak, "Yaptığım araştırmalar sonucu Karacasu'yla tanıştım. Burada 2 gün geçirdim. Sağ olsun ustamız çok yardımcı oldu. Güzel bir çalışma yaptık. Ulusal ve uluslararası çalışmalara katılmak istiyorum" dedi. Karacasu tanıtımına katkı sunmak için bu tür teklifleri kabul ettiklerini ifade eden çömlek ustası Muzaffer Sayal, "Hem mesleğimizi yaşatmak hem de ilçemizi tanıtmaya çalışıyoruz. Karacasu'da çömlekçilik asırlardır var olan bir zanaat. Biz de en iyi şekilde temsil etmeye çalışıyoruz" dedi.