Karacasu Belediyesi Haziran ayı meclis toplantısında bir tekstil firmasından gelen düğün salonunu tekstil üretimi yapmak için kiralama önerisi oy birliği ile kabul edildi. Haziran ayının sonuna doğru ekipmanlar gelirken, çalışacak kişilerin de belirlenmesi ile R.A. ve M.A'nın çalıştırdığı atölyede üretim başladı. 30 kişinin çalıştığı atölyede aradan geçen bir ayın sonunda ise 15’e yakın kadın paraları alamadıkları ve günlük ücretleri konusunda sürekli farklı konuşulduğu için işi bırakma kararı aldı. İşverenin parayı vaat ettiği günde vermediğini iddia edip işverenle görüşmek için atölyeye giden kadınlar ile işveren ve işverenin yakınları arasında tartışma yaşandı. Gürültüyü duyan Belediye Başkanı Mehmet Erikmen Belediye hizmet binasının içerisinde olan atölyeye geldi. Tarafları sakinleştirmek isteyen Başkan Erikmen, olayların arasında kaldı. Erikmen’e makas doğrultulduğu iddia edilirken yaşanan arbedenin ardından kendilerine hakaret edildiğini söyleyen işçi kadınlar Emniyete gidip şikayetçi oldu. Tartışma burada da bitmedi. Ailelerine hakaret edildiğini duyan işçi kadınların aileleri işverenle kavga etti. Emniyet ekipleri olayları biber gazı sıkarak yatıştırdı.

EMNİYETTEKİ İFADE

Kadınlar emniyette verdikleri ifadede atölyede yaşananları, “Tartışma yaşanırken Belediye Başkanı Mehmet Erikmen iş yerine geldi ve ne olduğunu sordu. İşverenin yakınlarından N.A. isimli şahıs Belediye Başkanına sen kimsin karışma diyerek bağırdı. Başkan da bana bağırma ben bu ilçenin başkanıyım dedi ve elini masaya vurdu. O sırada N.A. Belediye Başkanına makas doğrulttu ama saldırmadı araya birileri girdi” şeklinde anlattı.
Öte yandan Belediye Başkanı Mehmet Erikmen kendisine makas doğrultulduğu iddiasının doğru olmadığını söyledi.

ŞİKAYETÇİ OLDULAR

İşçilerin aileleri tarafından darp edildiğini iddia eden tekstil firması çalışanları bu kişilerden şikayetçi oldu. Ertesi gün tekstil atölyesi sahipleri üretimi durdurdu ve atölyeyi kapatmak için makinaları binadan çıkarmaya başladı. Bunu haber alan kadınlar paralarını almadan makinaları vermeyeceklerini söyleyip atölyenin giriş kapısını kapattı. Olay yerine yine Emniyet güçleri gelirken olay bir süre sakinleşmedi. Eski Belediye Başkanı Zeki İnal da olay yerine gelirken işveren tarafı kadınlara alacaklarına dair birer imzalı kağıt verdi. Alacaklarının ödeneceğine dair taahhüt alan kadınlar imzalı kağıtlarla olay yerinden ayrıldı.