Kovid-19 salgını dolayısıyla 2 yıldır okullar bir açılıp bir kapanırken, 2021-2022 eğitim ve öğretim yılı 6 Eylül 2021 Pazartesi günü başlayacak. Uzun bir aradan sonra çocukların okullarına kavuşacağı gün yaklaşırken, Köşk’teki okullarda hummalı bir çalışma yürütülüyor. Okula gelecek öğrencilere en iyi koşullarda bir ortam hazırlamak için çaba harcayan İlçe illi Eğitim Müdürlüğü Ilıdağ Ortaokulu, Akçaköy Ortaokulu, Başçayır Ortaokulu, Koçak İlkokulu, 100. Yıl Atatürk İlkokulu, Beyköy Polis Abla İlkokulu’nda öğrenci sıralarını yeniledi. Köşk Belediyesi’nin katkıları ile Söke'den getirilen yeni sıralar sınıflara yerleştirildi. Başçayır Okulu’nun ise çatı onarımı tüm hızıyla devam ediyor. Ilıdağ İlkokul ve Ortaokulu’nun çatı onarımı, lavabo ve tuvalet onarımları, elektrik tesisatları yenilendi. Foseptik çukuru yenilendi. Cumayanı İlkokulu ve Ortaokulu’nun lavabo ve tuvaletlerinin tadilatları bitirildi. Şimdi de iç ve dış cephe boyama işlemleri gerçekleştiriliyor. Ketenyeri Okulu’nun lavabo tuvalet onarımları, yeni foseptik çukuru, ihata duvarı onarımı, çatı onarımı ile Uzundere Okulu’nun yıkılan ihata duvarı onarımı, çatı onarımı devam ediyor.

FIRTINADA UÇAN ÇATI YENİLENDİ

Aydın genelinde 24 Haziran 2021 tarihinde meydana gelen fırtınada Köşk Ayla Vural Anadolu Lisesi’nin çatısı uçmuştu. Yapılan çalışalar neticesinde lisenin çatısı yenilendi. Çatıda ve okul içinde yapılan çalışmalar ile Ayla Vural Anadolu Lisesi eğitim ve öğretime hazır hale getirildi.

‘HER ŞEY GELECEĞİMİZ OLAN ÇOCUKLARIMIZ İÇİN’

Köşk’te yaşayan öğrencileri yeni eğitim ve öğretim yılında en iyi ortamlarda ağırlamak için ellerinden gelen gayreti gösterdiklerini ifade eden Köşk İlçe Milli Eğitim Müdürü Selim Karataş, “Okullarımızdaki bu sessizliğe alışık değiliz. Öğrencilerimiz okullarımızı doldurup o şenlik havasının tekrar geri geldiği anlarda okullarımızın da fiziki olarak hazır olması gerekir. Biz de okullarımızın idari kadroları ve öğretmenlerimizle okullarımızı fiziki olarak yeni eğitim ve öğretim yılına hazırlıyoruz. Her şey geleceğimiz olan çocuklarımız için. Bu süreçte bizlere katkı veren İl Milli Eğitim Müdürümüz Seyfullah Okumuş’a, Köşk Belediye Başkanımız Nuri Güler’e ve esnaflarımıza çok teşekkür ediyoruz” dedi.