Aydın Büyükşehir Belediye Meclisi, ağustos ayı ilk toplantısını gerçekleştirdi. Büyükşehir Belediye Meclisi Salonu’nda düzenlenen toplantıyı, Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu yönetti. Toplantıda bir araya gelen meclis üyeleri, altısı gündem dışı olmak üzere toplam 23 madde ele aldı.

EMNİYETİN TANIŞMAZ TALEBİ

Gündem dışı olarak toplantıda görüşülen maddeler arasında “ Aydın Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü'nün emniyet hizmetlerinin etkin ve verimli yürütülebilmesi için polis merkezi amirliği binası inşa edilmek üzere taşınmaz tahsisi talebi” de yer aldı. Büyükşehir’e ait Cumhuriyet Mahallesi'ndeki bin 432 metrekare yüzölçümlü bir taşınmazın bedelsiz olarak 10 yıl süre ile İl Emniyet Müdürlüğü'ne tahsis edilmesi oy birliği ile kabul edildi, tahsis protokolünü imzalamak üzere Başkan Çerçioğlu'na da yetki verildi.

"10 YIL ÇOK AZ BİR SÜRE"

Oylamanın tamamlanmasının ardından söz alan AK Parti Meclis Üyesi Neşe Menderes, tahsis süresini yeterli bulmayarak, "Emniyet, yer istemiş. Bu yer için 10 yıl çok az bir süre" dedi.

"BÖYLE UYGUN GÖRDÜK"

Tahsis için 10 yıllık süreyi uygun bulduklarını belirten Başkan Çerçioğlu da, "Büyükşehir Belediyesi olarak emniyetimiz bizden bu yeri istemiş. Başka bir yeri istememiş ki. Bu yeri istediyse biz de meclise sorduk 10 yıllığına kabul etti. Biz böyle uygun gördük, oyladık, bitti" ifadelerini kullandı.

“OYUMUZ EVET”

Menderes’in "Bizim oyumuz ret" çıkışı üzerine Başkan Çerçioğlu, AK Parti Grubu’na, “Sayın meclis üyemiz ‘Bizim oyumuz ret’ dedi. Tüm AK Parti üyeleri adına ret olarak mı kayda geçireyim, yoksa oyladığınız oyda kalıyor musunuz?" sorusunu yöneltti. Soruya cevap veren AK Parti Grubu Sözcüsü Mustafa Arı, oylarının ‘evet’ olduğunu dile getirdi.

“YAPMAYIN GÖZÜNÜZÜ SEVEYİM”

Arı’ya teşekkür eden Başkan Çerçioğlu, şunları kaydetti: “Meclisten biz, tahsis için 10 yıllık geçirdik. Allah akşına emniyet dönse 10 yıl sonra büyükşehir meclisine biz burayı 10 yıl daha kullanmak istiyoruz dese hangi meclis üyesi, hangi belediye başkanı ‘hayır’ der? Yapmayın gözünüzü seveyim.”

“KABUL ETMEYECEK”

Aydın Valiliği, İl Emniyet Müdürlüğü’nün 10 yıllık tahsisi kabul etmeyeceğini savunan Menderes, sonra da Çerçioğlu’nun çıkıp, “Biz yeri verdik, emniyet kabul etmedi” diyeceğini iddia etti. Çerçioğlu, Menderes’in konuyu siyasi polemiğe çevirmeye çalıştığını öne sürdü.

“TAHSİSİN SAVUNUCULUĞUNA SOYUNMANIN GEREĞİ YOK”

Söz alan Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ise, “Tahsis kararı ve tahsis süresi tamamıyla idarenin tasarrufu ve meclisin onayı ile alakalıdır. Emniyet müdürlüğüne verilecek olan tahsisin savunuculuğuna, avukatlığına soyunmanın gereği yok. Burada yapılmış bir işlem var. AK Parti Grubu da gördüğüm kadarı ile oy vermiştir. Eğer sevgili meclis üyemiz hayır oyu kullanıyorsa, ret oyunu kayda geçirip konuyu kapatmak lazım” dedi.

“İYİ NİYET ÇERÇEVESİNDE YAKLAŞMIŞIZ”

“Emniyetimiz büyükşehirden bir yer istemiş, biz bu yeri tahsis edelim demişiz. İyi niyet çerçevesinde yaklaşmışız. Şunu da söyleyebilirdik; ‘Büyükşehir belediyesi olarak bu yer bize gerekli kusura bakmayın.’ Böyle bir şey söylememişiz. Buna teşekkür edileceğine hala daha… Ben duyarlı tüm arkadaşlara teşekkür ediyorum. 10 yıl sonra da inşallah tekrar uzatırız bu yeri” diyen Çerçioğlu, tartışmayı noktalayarak, toplantıyı kapattı.