Aydın Valiliği’nin kararıyla bir haftadır kapalı olan Milli Park, 9 Ağustos itibariyle yeniden ziyaretçilere açıldı. Ülkenin birçok ilinde orman yangınları devam ederken, doğal güzellikleri ve orman varlığıyla tatilcilerin uğrak yeri olan Milli Park’ın yeniden açılması bazı vatandaşların tepkisini çekti. Sosyal medyadan tepkilerini dile getiren bazı kullanıcılar, yaz dönemi boyunca Milli Park’ın kapalı kalması taleplerini yetkililere iletti.

RİSK HER ZAMAN VAR

Tepkiler üzerine sosyal medya hesabından açıklamada bulunan Dilek Yarımadası Büyük Menderes Deltası Milli Parkı Müdürlüğü yetkilisi, “Tabi ki hassasiyetinizi anlıyoruz. Çok üzücü şeyler yaşadık ülke olarak. Milli parkımız açıldığındaki risk neyse 1 ay önce de, 1 ay sonra da, 1 yıl sonra da bu risk var olacak. Bizler sokakları boş bırakırsak, sokaklarımıza ahlaksızlar, hırsızlar, hainler doluşur. O yüzden sevdiğimiz, içinde bulunmaktan mutluluk duyduğumuz, evimiz gibi sahiplendiğimiz Milli Parkı’mızı içindeyken de koruyabiliriz” ifadelerini kullandı.

İNSANLARI MİLLİ PARK’TAN UZAK TUTMAK ÇÖZÜM DEĞİL

Yangınlarda en kritik konunun erken tespit ve hızlı müdahale olduğunu vurgulayan yetkili, “Bu kadar sosyal etkileşimin olduğu bir alanda insanların olduğu kısımlarda çıkacak bir yangının görülmeme ve müdahale edilmeme imkanı yoktur. İnsan olmayan alanlarda da risk zaten kapalıyken de mevcut. Önemli olan burada gösterdiğimiz hassasiyeti içindeyken de gösterelim, kullanırken özenli ve dikkatli davranalım. Uyanık olalım. Emin olun bilinçli ziyaretçilerimizin olduğu bir alanda risk, olmamasından daha azdır. Bizler görevimiz gereği her türlü tedbiri, sizin gördüğünüz görmediğiniz alıyoruz. Sizlerin gözleri ve hassasiyetiyle bu alınan tedbirler çok daha etkili olacaktır. Bunları söylerken inanın elimizdeki resmî ve teknik bilgiler ışığında, tecrübelerimiz ışığında söylüyorum. İnsanlarımızı Milli Park’tan uzak tutmak çözüm değildir. Şu bilinmelidir ki içinde yaşadığımız coğrafyadan ve iklim özelliklerinden dolayı mevcut risk Milli Park’ın gişelerinden içeri girilmesiyle artmayacaktır. Bu risk her zaman vardı ve var olmaya devam edecektir. Lütfen işinde uzman karar vericilere biraz güvenelim ve destek olalım” diye konuştu.