Muğla'nın Yatağan ilçesinde 06 Ağustos 2021 Cuma günü saat 12.41 sularında çıkan orman yangını Aydın'ın Çine ilçesine sıçradı. Orman yangını, Çine’nin Akçaova Mahallesinde 3 farklı noktada başladı. Çine’de orman yangını devam eden bölgede 36 derecelik hava sıcaklığıyla birlikte 28 kilometre hızla esen rüzgar ve yüzde 28’lik nemin olmasının yangının kontrol altına alınmasını zorlaştırdığı belirtildi.

DEVLETİN TÜM İMKANLARI SEFERBER EDİLDİ


Çine’de orman yangınında şuana kadar sahada kamu kurum-kuruluşları, yerel yönetimler, özel sektör kuruluşları, sivil toplum kuruluşları ve il dışı ekipler dâhil olmak üzere toplamda 38 arazöz ve su tankeri, 29 iş makinesi (dozer, kepçe, greyder, loder, ekskavatör), 15 itfaiye aracı, 14 TOMA ve 3 helikopter görev yapıyor. Ayrıca bölgede yaşayan yardımsever vatandaşlar su tankerleri ve traktörler ile özel şirketler ise beton mikserleri ile alana su taşıyıp yangınla mücadeleye destek veriyor. STK’lar ve AFAD gönüllüsü olarak toplamda 119 personel de çalışmalara katılıyor.

AZERBEYCANLI ASKERLER DE YARDIM EDİYOR


Azerbaycan Fevkalade Haller Nazırlığı (FHN) yangının başladığı ilk gün 206 personel ile çalışmalara katılırken yangının üçüncü günüde ise 50 personel ve 4 itfaiye aracı ile çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar yangın bölgesinde toplamda bin 262 personel ve 250 araç (129 binek-pick-up ve 121 iş makinesi) ile söndürme çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

BAKANLAR BÖLGEDE


Tarım ve Orman Bakanı Dr. Bekir Pakdemirli ve İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Çine Akçaova’ya gelerek AFAD Koordinasyon Merkezinde değerlendirme toplantısı yaptı ve yangın alanında incelemelerde bulundu.

6 YERLEŞİM BİRİMİ BOŞALTILDI


Yangının son durumu hakkında açıklamada bulunan Vali Aksoy, yaklaşık 500 hektarlık alanın yangında zarar gördüğünü belirterek, “Orman yangını nedeniyle 6 yerleşim birimi tedbir amaçlı boşaltılmıştır. Yangın devam etmekte olup kontrol altına alınmaya çalışılmaktadır. Yangın söndürme çalışmalarına katkı sağlayan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ederiz” dedi.