Genel Başkan Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla MHP il ve ilçe teşkilatları ve belediyelerinden hayvanları telef olan ailelere 5 keçi 5 koyun ve 2 düve yardımı yapılması maksadıyla başlattıkları kampanyayla ilgili MHP İl Başkanı Haluk Alıcık bilgi verdi. Büyük önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün "Ormansız bir yurt vatan değildir" sözünün Türk milletiminin ormanlara bakışının özeti olduğunu belirten Alıcık, şunları söyledi. “Neşe ve sevinçte bir olduğu kadar acı ve tasada da birdir ve beraberliktir en büyük gücümüz. Böylesi afet dönemlerinde milli birlik ve yardımlaşma duygumuzun canlı tutulması, hemşerilik gücümüz, aklıselim ve kalbi selim bir tutumumuzla felakete direnç göstermemiz çok önemlidir.”

ACILARI HAFİFLETECEĞİZ

“Yangından zarar gören hemşerilerimizin yanında madden ve manen yerimizi alacak, gücümüz ve imkanlarımız nispetinde yardım elimizi uzatacağız” diyen Alıcık, dava arkadaşları, il ve ilçe teşkilatlarıylla birlikte, belediyelerin ihtiyaç sahibi vatandaşlara ulaşacaklarını ve gerekli çalışmayı yapacaklarını dile getirdi. Alıcık, Yangın söndürme çalışmalarına Ülkü Ocaklarımız büyük destek vermiş ve vermeye devam etmektedir. Teşkilatlarımız ihtiyaç duyulan malzemelerin temini için gayret sarf etmektedir. Genel Başkanımız Sayın Dr. Devlet Bahçeli’nin talimatlarıyla; hayvanları yangında telef olan köylülerin acısını hafifletmek ve bütçelerine katkı sağlamak maksadıyla MHP il-ilçe teşkilatları ve belediyelerinden hayvanları telef olan ailelere 5 keçi 5 koyun ve 2 düve yardımı yapılması maksadıyla kampanya başlatmıştır” diyerek vatandaşların zor günlerinde yanlarında olduklarını ifade etti.

ZARAR GOREN ALANLAR AĞAÇLANDIRILACAK

Aynı zamanda fidan seferberliği de başlattıklarının altını çizenAlıcık, “İlk yağmurlarla birlikte Aydın Kentimiz sınırlarında yangından zarar gören bölgelerimizin tekrardan ağaçlandırılmasına katkı sağlamak amacıyla Aydın il ve ilçe teşkilatlarımız olarak fidan dikim seferberliği başlatacağız. MHP Aydın Kent teşkilatlarımız inceleme ve planlama çalışmalarına başlamıştır. Ağacımızı yakanlar analarından doğduklarına bin pişman olacaklardır. Türk milleti, Türk devleti ve Milliyetçi Hareket Partisi buna kararlıdır. Söndürme çalışmalarında şehit olan kardeşlerime rahmet diliyorum. Söndürme çalışmalarına katılan kahramanlara saygılarımı sunuyorum. Birlik beraberlik içinde her şeyi başarırız” diye konustu.